רחל אדרי, שהפכה לסמל של אומץ וקור רוח בזמן מלחמה, נבחרה להדליק משואה בטקס יום העצמאות הקרוב. הבחירה מגיעה כשנה וחצי לאחר האירועים הטראומטיים של 7 באוקטובר, ולמעלה משנה לאחר שבעלה דוד, שותפה לסיפור ההישרדות המופלא, הלך לעולמו.
בבוקר שבעה באוקטובר 2023, כשמחבלי חמאס חדרו עמוק לשטח ישראל, הגיעו חלקם עד לאופקים. בסביבות השעה 6:45 בבוקר, בחסות ירי הרקטות הבלתי פוסק, השתלטו מחבלים חמושים על ביתם של רחל ודוד אדרי והחזיקו אותם כבני ערובה במשך 19 שעות ארוכות.
"היו להם רימונים, נשקים וטילי לאו", סיפרה רחל בעדויות מאוחרות יותר. "הם הסתובבו בבית שלנו כאילו היה שלהם".
קור רוח מופתי, גבורה יוצאת דופן
המהפך בסיפור ההישרדות של בני הזוג אדרי, שנישאו בשנת 1982, הגיע כאשר רחל הצליחה לשמור על קור רוח מופתי והחלה להגיש למחבלים ארוחות שכללו קפה, פירות ועוגיות ביתיות – מעשה שהפך אותה לאייקון עולמי וזיכה אותה בכינוי "רחל עוגיות".
"זה לא היה מתוכנן", הסבירה רחל בראיון. "פשוט החלטתי שאם אנחנו רוצים לשרוד את היום הזה, אני צריכה להתנהג בצורה שתרגיע את המצב".
רק לאחר 19 שעות מתוחות פרץ כוח ימ"מ אל הבית, חיסל את המחבלים וחילץ את בני הזוג בשלום. בנם אביתר, קצין במשטרת ישראל, המתין כל העת מחוץ לבית, חסר אונים אל מול המתרחש.
סיפור הגבורה של רחל ודוד חצה גבולות וזכה לתהודה בינלאומית. ביתם באופקים הפך למוקד עלייה לרגל של מנהיגים ובכירים מהעולם, ביניהם שר החוץ הבריטי ג'יימס קלברלי. שיאו של המסע הציבורי היה כאשר רחל זכתה לפגוש את נשיא ארה"ב דאז ג'ו ביידן בביקורו בישראל ולספר לו את סיפורה המרגש מכלי ראשון.
בחודשים שלאחר האירוע הטראומטי, עבר הזוג תהליך התמודדות מורכב. למרבה הצער, דוד אדרי הלך לעולמו לפני למעלה משנה, כשהוא מותיר את רחל להתמודד לבדה עם האובדן הכפול – של בעלה ושל תחושת הביטחון שאבדה.
"כל החיים שלי הייתי עקרת בית שאופה עוגיות", אמרה רחל לאחר שהתפרסמה. "פתאום מצאתי את עצמי במרכז סיפור שכל העולם מדבר עליו, ואז איבדתי את האדם הקרוב אלי ביותר".
הבחירה בה כמדליקת משואה מסמלת את ההוקרה הלאומית לאומץ הלב והתושייה שהפגינה במצב הקיצוני, וממחישה את הדרך שבה אזרחים רגילים יכולים להפוך לגיבורים בשעת משבר לאומי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו