המחווה המרגשת לשורדות השבי בטקס המשואות

הדגלנים ירכיבו את צורת הלב ואת מחוות היד הפצועה שהציגו לירי אלבג ואמילי דמארי • אלפי ישראלים בחרו להמליץ על שורדי ושורדות השבי אלי שרעבי והתצפיתניות לירי אלבג, קרינה ארייב, דניאלה גלבוע, אגם ברגר ונעמה לוי להשיא משואה • אחרי ההחלטה לטשטש את פניהם של חיילי צה"ל - האם ניתן יהיה לחשוף את פני הדגלנים שישתתפו בטקס?

דגלנים בטקס המרכזי אשתקד. צילום: אורן בן חקון

מחווה מרגשת לשורדות השבי בטקס המשואות: 140 הדגלנים שישתתפו בטקס המשואות ביום העצמאות ה-77 של מדינת ישראל ירכיבו את צורת הלב ואת מחוות היד הפצועה שהציגו שורדות השבי לירי אלבג ואמילי דמארי עם שחרורן משבי חמאס בעזה.

טקס הדגלנים ביום העצמאות

הדגלנים יבצעו את שני סימני הידיים, שהפכו במהרה לסמל של תקווה וחופש אחרי תקופה כה ארוכה של השתיים בשבי חמאס בעזה, במהלך תרגילי הסדר המסורתיים בחלק הצבאי של הטקס שיתקיים בהר הרצל.

אמילי דמארי עם לאחר השחרור משבי חמאס, צילום: ללא

ההחלטה המרגשת מגיעה בסמוך לעובדה כי אלפי ישראלים בחרו להמליץ על שורדי ושורדות השבי אלי שרעבי והתצפיתניות לירי אלבג, קרינה ארייב, דניאלה גלבוע, אגם ברגר ונעמה לוי להשיא משואה ביום העצמאות הקרוב. באופן כללי, הוועדה שקיבלה לאחרונה את כלל ההמלצות מהציבור הרחב אמורה להתכנס בקרוב, שם היא תצמצם את השמות לכדי עשרות ותעביר את המלצותיה לשרה רגב, שאמונה על הטקס מטעם הממשלה. לאחר מכן, רגב תבחר את משיאי המשואות לשנת 2025.

לירי אלבג אחרי שחרורה, צילום: קוקו

הטקס הרשמי יערך, כאמור, בהר הרצל ב-30 באפריל, כאשר הנושא הנבחר השנה הוא "גשרים של תקווה". החלק הצבאי של הטקס, אשר נערך עם תום השאת המשואות, כולל תרגילי סדר בהם יוצגו הצורות המרגשות שהפכו לסמל גלובלי לצד אלה המוכרות לנו מהטקסים הקודמים בהר; בתוך כך, גם השנה יציגו הדגלנים את צורתו של הסרט הצהוב המזוהה עם המאבק להשבת החטופים. תרגילי הסדר מבוצעים על ידי חוליית דגלנים המורכבת מחיילי צה"ל מהחילות השונים, דגלני משטרת ישראל וכן דגלנים ממערך הכבאות וההצלה. השנה, יכלול הטקס בסך הכל 75 דגלנים ו-65 חיילים מחוליית הדגלים הראשיים, שהתחילו את החזרות לטקס המרכזי כבר לפני חודש וחצי.

סוגיה נוספת שעלתה בקרב מארגני הטקס נוגעת לצילומם של חיילי צה"ל במהלכו. על פי יודעי דבר בהנהלת הטקס, גורמים בצבא הורידו למפקדי הטקס הנחיה לצלם את הדגלנים מרחוק, ללא צילומי קלוז-אפ בהם רואים את פניהם בבירור. ההנחיה ניתנה על רקע העיסוק הגובר בצבא בכל הקשור להוראות הדין הבין-לאומי, במסגרתן בוחרים לצמצם דרסטית את חשיפת פניהם של חיילי צה"ל, הן בסדיר והן בקבע. נזכיר כי רק בינואר האחרון פרסם הרמטכ"ל הקודם הלוי פקודה חדשה באשר לנהלי החשיפה של חיילי וקציני צה"ל, בה נכתב כי ניתן יהיה לחשוף את שמותיהם, פניהם ושיוכם היחידתי של קצינים בדרגת תא"ל ומעלה. שאר החיילים והקצינים מתראיינים בטשטוש פנים או בצילום מהגב, כשניתן לחשוף רק את האות הראשונה של שמם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר