שנה וחצי לאחר אסון 7 באוקטובר, שבמהלכו איבד קיבוץ ניר יצחק שמונה מחבריו ונפגע קשות, הקהילה בעוטף עזה פותחת את שעריה למשפחות חדשות. לאחר שרוב חברי הקיבוץ, שפונו לאילת ואילות, חזרו לבתיהם, מתקיים בחול המועד פסח יום פתוח למתעניינים שרוצים להצטרף למסע של שיקום, התחדשות ותקווה.
הקיבוץ, שנחשב לאחד המבוקשים למגורים ולחינוך באזור כולו, עמד ערב המלחמה בשיא של צמיחה דמוגרפית – עם שכונה חדשה וללא דירות פנויות. מרבית חברי הקהילה, שפונו בשמונה באוקטובר לעיר אילת ולאחר מכן למלון בקיבוץ אילות, חזרו לקיבוץ ניר יצחק וממשיכים בתהליך השיקום וההתרחבות.
"מהרגע הראשון בחרנו לפעול"
בחצי השנה האחרונה הקיבוץ חזר כמעט לשגרה, והמרקם הקהילתי והעשייה עמדו בלב העשייה. "מה שקרה לנו ב-7 באוקטובר שינה את החיים של כולנו, אבל לא את הערכים שאנחנו חיים לפיהם", אומרת מוריה אלון, מנהלת קהילת ניר יצחק. "מהרגע הראשון בחרנו לפעול – לשקם, להחזיר את הילדים, להקים מחדש את הקהילה שלנו. קליטה של משפחות חדשות היא חלק טבעי ועמוק מתהליך ההחלמה – זו הדרך שלנו לבנות עתיד, לשמור על הרצף הקהילתי, ולהכניס עוד אור למקום שנפגע – אבל לא נשבר".
במהלך חול המועד פסח יתקיים בקיבוץ יום פתוח למשפחות מתעניינות, שיכלול סיור, היכרות עם מערכות החינוך והקהילה, ומפגש אישי עם חברי הקיבוץ. המתעניינים יוכלו להתרשם מהמרחבים הירוקים, מהשכונה החדשה, ממשק החי, ממערכת החינוך ומהווי החיים הייחודי של הקהילה – הכולל חגים קיבוציים, אירועי תרבות, ושיתוף חברתי פעיל.
"לצד שיקום המבנים והתשתיות שנפגעו, הקיבוץ שם דגש מיוחד על שיקום המרקם האנושי והקהילתי", מסבירה אלון. מערכת החינוך בקיבוץ נחשבת לאחת האיכותיות והמבוקשות באזור – עם רשימות המתנה, צוותים מסורים והשקעה רבה בפדגוגיה ערכית, מחוברת לאדמה ולקהילה.
קרני פלג, רכזת הקליטה בקיבוץ, מספרת על ההתעניינות הגוברת: "אנחנו מרגישים התעוררות אמיתית – משפחות מכל הארץ פונות אלינו, מתעניינות ורוצות לקחת חלק בסיפור הזה. החלטנו לקיים יום פתוח כדי שאנשים יוכלו לראות מקרוב מי אנחנו, מה נבנה כאן מחדש ואיך אפשר להיות חלק ממשי מהדרך שלנו. זה לא רק מעבר מגורים – זו בחירה בקהילה עם נשמה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו