אחרי השביתה: האוצר ורשות האוכלוסין ייפגשו בנושא מחסור כוח האדם

בתחילת השבוע העובדים הודיעו על שביתה בעקבות המחסור בעובדים ואי-יישום החלטת הממשלה בהגדלת מכסת העובדים הזרים • בפגישה ידונו הנציגים בטענות המדוברות, אולם נראה כי האתגר האמיתי של משרד האוצר יהיה להביא לפתרונות ישימים לסוגיות המדוברות

סניף של רשות האוכלוסין וההגירה (ארכיון). צילום: רשות האוכלוסין וההגירה

בדרך לניצחון? בוועד רשות האוכלוסין וההגירה הודיעו אתמול (שלישי) כי שביתת עובדי מנהל עובדים זרים שהחלה ביום ראשון האחרון צלחה, והביאה לקביעת פגישה של נציגי הרשות עם נציגי האוצר, במטרה להגיע להבנות בין הצדדים. נזכיר כי השביתה, שנתמכה על ידי הסתדרות עובדי המדינה, התקיימה בכל יחידות מנהל עובדים זרים ברחבי הארץ, ורשמה הישגים נאים בכל הקשור לציות של אותם עובדים באשר לאי-ההגעה למקומות העבודה.

טענות על אי-יישום החלטת ממשלה בדבר הגדלת מכסת העובדים הזרים (אילוסטרציה), צילום: עמי שומן

השביתה שהחלה בתחילת השבוע הגיעה על רקע טענות חוזרות ונשנות של עובדי הרשות על אודות מחסור בכוח-אדם, וכן אי-יישום החלטת ממשלה בדבר הגדלת מכסת העובדים הזרים שנכנסים ארצה. "בגלל השכר הנמוך שמביא להשלמת שכר מינימום אצל עובדים רבים, ברשות לא מצליחים לגייס עובדים", ציינה בתחילת השבוע שני שבתוב, יו"ר מועצת עובדי רשות האוכלוסין וההגירה. "העומס נופל על אותם עובדים שכבר נמצאים ברשות, כשנוספות כל הזמן משימות שהן מעבר לתפקוד היומיומי".

בפגישה המיוחלת בין הצדדים, שעתידה להתקיים ב-21.04, ידונו הנציגים על הטענות שעולות מצד עובדי הרשות, ביניהן גם זו ש"משרד האוצר עובד עם עצמו ולא במקביל אלינו", כפי שתיארה זאת שבתוב. עם זאת, נראה כי האתגר האמיתי של האוצר יהיה להצליח להקשיב ולהביא פתרונות ישימים לכלל הסוגיות שיועלו על ידי נציגי העובדים. "אין לנו מנכ"ל, הסמנכ"ל עוזב ואין אחראית משאבי אנוש", הוסיפה שבתוב, כשהיא מתארת את התסכול בקרב העובדים על כך שאין מי ששומע את תלונותיהם בצמרת.

השביתה צלחה, צילום: לפי סעיף 27 א לחוק זכויות יוצרים

אל הפגישה יגיעו עובדי הרשות עם רשימת דרישות מבוססת, כשהם לא חוששים לחזור לשבות במידה ולא ייענו. "כל אחד לקח חלק במהלך יוצא דופן של סולידריות, אחריות ועמידה איתנה על זכויותינו", כתבו בקבוצת הוועד. "אם

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר