"חוזרים למקורות" עם חגי בן יהודה- האופה שמוציא לחם מן הארץ

חגי, דור חמישי לאופים שמחזיר את הלחם למקום שממנו התחיל: אדמת ארץ ישראל. המוציא לחם מן הארץ – הלכה למעשה.

"חוזרים למקורות"- חגי בן יהודה

"חוזרים למקורות" היא סדרת כתבות שעוקבת אחרי צעירים וצעירות שמחליטים לעסוק במקצועות מסורתיים, מלאכות עתיקות או סמלים תרבותיים – ונותנים להם טוויסט עכשווי, יצירתי ומלא השראה.

עבור חגי בן יהודה ממאפיית "חגי והלחם" שבשכונת פלורנטין בת"א, המאפייה היא חזרה אמיתית למקורות – לא רק מטאפורית. חגי, בן 38 מקיבוץ עינת, ממשיך שושלת מפוארת של אופים. מצד אמו, הוא נצר למשפחת טיקוצקי המיתולוגית, שהקימה את המאפייה הראשונה בפתח תקווה. בהתחלה לא חשב שיכנס לנעליים של המשפחה, אבל דווקא העיסוק בחיטה המקומית הוא מה שהחזיר אותו אחורה – כדי ליצור משהו חדש.

חגי והעובדים בתהליך ההכנה, צילום: מערכת ישראל היום

במהלך קורס אופים חקלאיים בצרפת, חגי נחשף לתפיסה שבה האופה גם מגדל את החיטה בעצמו. כשהסביר למורים שהוא מישראל ובא ללמוד על זנים מקומיים, הם אמרו לו: "אנחנו צריכים לבוא ללמוד ממך." הרגע הזה הפך לנקודת מפנה. הוא יצר קשר עם חוקרי המכון הוולקני בישראל והחל לגדל מחדש זני חיטה מסורתיים מקומיים – כאלה שהתאימו לאקלים של האזור ונשכחו עם השנים כמו חוראסן ואיינקורן.

התוצאה הסופית, צילום: מערכת ישראל היום

למרות החלום הרומנטי לפתוח מאפייה כפרית עם תנור עצים, כמו שחווה בצרפת, חגי בחר לפתוח את המאפייה שלו דווקא בתל אביב. ההחלטה נולדה מהרצון להגיע לקהל רחב, להיות נגיש, ולהתמקד באהבה הפשוטה והעמוקה שלו ללחם. גם בתוך העיר, הוא לא מוותר על הסיפור שיצר לעצמו – סיפור שמחבר בין אופה לאדמה, בין חומר גלם מקומי למסורת הממשיכה להתגלגל קדימה.

כתבת ועורכת תוכן: מורן פרארו

עריכת וידאו: נתנאל יוסף

צלם: גרישה ירין

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר