"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"כובשים, מגרשים, מתיישבים": דניאלה וייס מארגנת ליל סדר בגבול עזה

עשרות משפחות מגרעיני התיישבות ומכל רחבי הארץ מחפשות בימים אלו מקום כינוס סמוך לרצועת עזה, לסדר פסח חגיגי תחת הכותרת: "ליל הסדר אל מול פני עזה" • האירוע, שיימשך גם במהלך חול המועד, יכלול פעילות לכל המשפחה ויתקיים תחת הקריאה לשוב ולהתיישב בכל חבל עזה

,עודכן
0השמעה
עזה שלנו לתמיד. דניאלה וייס. צילום: ללא

משפחות שהצטרפו לגרעיני ההתיישבות בחבל עזה יקיימו סדר פסח סמוך לעזה בקריאה לשוב ולהתיישב בכל חבל עזה, בהובלת תנועת נחלה של דניאלה וייס.

"ליל סדר אל מול פני עזה". הזמנה לחג בגבול של תנועת נחלה - דניאלה וייס,

המשפחות יערכו סדר פסח וחול המועד מול רצועת עזה, כחלק מהמאבק הציבורי להחזרת ההתיישבות לחבל עזה. "ליל הסדר הוא ציון דרך שמעביר את עם ישראל משלב לשלב במעלה הגאולה", אומרת יו"ר תנועת נחלה, דניאלה וייס.

מדובר בעשרות משפחות מכל רחבי הארץ שבימים אלה מחפשות מקום כינוס סמוך לרצועת עזה, לסדר פסח חגיגי תחת הכותרת: "ליל הסדר אל מול פני עזה".

האירוע, שיימשך גם במהלך חול המועד, יכלול פעילות לכל המשפחה ויתקיים תחת הקריאה לשוב ולהתיישב בכל חבל עזה. במודעת ההזמנה לאירוע נכתב כי המשתתפים "מחזקים את ממשלת ישראל וחיילי צה"ל במלחמה העיקשת למיגור האויב", תוך הצבת יעד לאומי ברור: "כובשים. מגרשים. מתיישבים".

"כובשים ומתיישבים". יוסי דגן ודניאלה וייס בכנס ליישוב חבל עזה, דצמבר 2024 בבנייני האומה,צילום: אורן בן חקון

בתנועת נחלה מציינים כי רק לפני שנתיים ושלוש שנים קיימו משפחות אביתר ופעילים נוספים סדר פסח בצומת תפוח, בקריאה להקים את היישוב אביתר - והיום אביתר פורחת. לדבריהם, "כמו אז – גם הפעם – ליל הסדר מסמל את המעבר מחושך לאור, משעבוד לגאולה, ואת היכולת של הציבור להוביל שינויים היסטוריים במציאות הישראלית".

"לכבוש, לגרש, לבנות"

יו"ר תנועת נחלה, דניאלה וייס: "את ליל הסדר הראשון בשומרון חגגנו גרעין אלון מורה (קדומים של היום), בהשתתפות אורחים רבים מכל הארץ, באולם שנבנה במהירות. הריצפה לא הושלמה והילדים שמחו לשחק בארגז חול. כאז כן עתה. ליל סדר צופה פני עזה בו מביעים המשתתפים את הכמיהה לישב את עזה במהרה בימינו".

יו"ר תנועת נחלה, צבי אלימלך שרבף: "היציאה משעבוד מצרים לא הייתה רק שיעבוד פיזי. היה צורך ליציאה לחירות גם בתודעה הנפשית. במלחמת ששת הימים כבשנו את עזה ביום אחד, גם היום זה אפשרי, הכל תלוי ברצון שלנו. אנו קוראים לממשלת ישראל לחזור למסלול הציוני הבסיסי של אהבת ארץ ישראל – לכבוש את עזה באופן מיידי, לגרש את אויבינו ולבנות בעזה חבל ארץ יהודי פורח".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר