"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אמו של חטוף חושפת: "עוברת עליהם תופת, הם שוהים בבור ממולכד עם שומר סדיסט"
בריאיון ל"חדשות הבוקר" סיפרה אם החטוף על התנאים הבלתי אנושיים במנהרה הממולכדת: "שומר סדיסט ותנאים לא אנושיים" • עומר ונקרט ששוחרר משבי חמאס סיפר למשפחות על החיים בשבי: "הם בנו קומונה קטנה של ארבעה גברים"
אביתר דוד וגיא דלאל צופים בשחרור חבריהם בסרטון המזעזע שהופץ על ידי חמאס. צילום: רשתות ערביות

אמו של חטוף חושפת: "עוברת עליהם תופת, הם שוהים בבור ממולכד עם שומר סדיסט"

בריאיון ל"חדשות הבוקר" סיפרה אם החטוף על התנאים הבלתי אנושיים במנהרה הממולכדת: "שומר סדיסט ותנאים לא אנושיים" • עומר ונקרט ששוחרר משבי חמאס סיפר למשפחות על החיים בשבי: "הם בנו קומונה קטנה של ארבעה גברים"

יואב לימור
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

"עוברת עליהם תופת": כך תיארה הבוקר (חמישי) אמו של אביתר דוד בן ה-23 את תנאי השבי של בנה ושל שאר החטופים המוחזקים בידי חמאס.

בריאיון לתוכנית "חדשות הבוקר", שיתפה אם החטוף בעדויות נוספות מהחטופים שחזרו: "הם שוהים בבור ממולכד ויש להם שומר סדיסט שמכה אותם. עושים עליהם ניסוי וטעייה ונותנים תרופות פגות תוקף".

מחבלי חמאס ברצועת עזה. שומר סדיסט ותנאים בלתי אנושיים בשבי ארגון הטרור האכזרי, צילום: אי.אף.פי

"עומר ונקרט, ששהה איתם בשבי, סיפר שהתנאים במנהרה הממולכדת הם לא אנושיים", המשיכה. "רוחב מטר, בור לעשיית צרכים לידם. אנחנו יודעים שהם חולים לעיתים ועד שהם מקבלים טיפול רפואי, אם בכלל - לוקח זמן. מביאים להם לפעמים תרופות שבכלל לא קשורות. קיבלנו עדויות קשות על שומר סדיסט שמכה, בועט ומשפיל".

ארבעת החטופים - אביתר דוד, גיא גלבוע דלאל, טל שהם ועומר ונקרט - נאלצו לבנות מנגנון הישרדות במהלך חודשי השבי הארוכים. "הם יצרו מערכת תמיכה הדדית", הסבירה אמו של אביתר בראיון. "כל אחד מילא תפקיד בקבוצה הקטנה שהקימו. טל נטל על עצמו להיות המנהיג שסייע להם להתמודד עם הפחד והייאוש. עכשיו, לאחר שהקבוצה התפרקה, אנו תפילה שיצליחו להחזיק מעמד עד שיוחזרו הביתה".

טל שהם בנקודת המסירה. "סייע להם להתמודד עם הפחד והייאוש", צילום: AFP

למרות המציאות הקשה בשבי, המשפחות גילו שהחטופים מצאו גם רגעי נחמה קטנים שהזכירו להם את החיים הרגילים. אם החטוף חשפה בדמעות: "כשיש להם מספיק אנרגיה, הם משחזרים ביצועים של להקת המטאל האהובה עליהם, אוונג'ד - אביתר עושה תיפוף על החזה וגיא מבצע ביטבוקס".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...