"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בצל חידוש הלחימה - נירים קמה מחדש: החלה בניית שכונת הצעירים בקיבוץ
הקיבוץ שנפגע קשות ב-7 באוקטובר החל בבניית שכונת הצעירים שנחרבה • 28 בתים חדשים יוקמו כדי לאפשר למשפחות הצעירות לשוב הביתה • "תקומה אמיתית תיתכן רק עם שובם של כל החטופים ובהקמת ועדת חקירה ממלכתית", נמסר מהקיבוץ
הריסות שכונת הצעירים בקיבוץ נירים. צילום: דוברות נירים

בצל חידוש הלחימה - נירים קמה מחדש: החלה בניית שכונת הצעירים בקיבוץ

הקיבוץ שנפגע קשות ב-7 באוקטובר החל בבניית שכונת הצעירים שנחרבה • 28 בתים חדשים יוקמו כדי לאפשר למשפחות הצעירות לשוב הביתה • "תקומה אמיתית תיתכן רק עם שובם של כל החטופים ובהקמת ועדת חקירה ממלכתית", נמסר מהקיבוץ

רונית זילברשטיין
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

בעיצומה של הלחימה המחודשת בעזה, החלו העבודות להקמת שכונת הצעירים בקיבוץ נירים שבעוטף עזה, אשר נחרבה כליל באירועי ה-7 באוקטובר. הטרקטורים עלו על הקרקע, ובתכנון – בניית 28 בתים חדשים שיאכלסו את צעירי הקיבוץ ויחדשו את החיים בקהילה.

הריסות שכונת הצעירים בקיבוץ נירים, צילום: דוברות נירים

ביום שבו החלה הבנייה, חזרה מדינת ישראל ללחימה בעזה. תושבי הקיבוץ נחושים להמשיך בעבודות, מצפים ומאמינים שיוכלו לשוב הביתה בקרוב. חברי הקיבוץ מדגישים כי חזרה שלמה הביתה לא תוכל להתקיים כל עוד כל החטופים לא ישובו לביתם.

הריסות שכונת הצעירים בקיבוץ נירים, צילום: דוברות נירים

ב-7 באוקטובר מרבית הבתים בשכונת הצעירים נשרפו כליל, וקרבות קשים התנהלו בה, בהם נרצחו אורן אלפסי וגדעון באבני ז"ל. מאותה שכונה נחטפה גם נורלין בבדילה אג'וג'ו באבני, אשר שבה בעסקת החטופים לאחר 53 ימים בשבי חמאס.

קהילת נירים פונתה לאחר אירועי השבת השחורה לאילת, ולאחר כארבעה חודשים עברה לביתה הזמני בבאר שבע. הבנייה המחודשת היא חלק מההיערכות הרחבה לחזרה. בחודשים האחרונים שופצו ושוקמו מבנים מרכזיים שהיו לב החיים בקיבוץ – בהם הכלבו, גני הילדים, הבריכה וחדר האוכל – מתוך מטרה להכין את הקרקע לשיבת החברים וליצור עבורם מרחב שיחדש את החיים בקהילה.

בימים האחרונים עלו הטרקטורים על השטח, העבודות בעיצומן, והשכונה שהיוותה בית למשפחות צעירות ולדור העתיד של נירים – מתחילה לקום מחדש.

הריסות שכונת הצעירים בקיבוץ נירים, צילום: דוברות נירים

מאיה ליברמן, מנהלת הקהילה: "הרגע הזה מסמל עבורנו הרבה יותר מבנייה – זו חזרה לחיים. שכונת הצעירים היא הלב הפועם של הדור הבא בנירים, והשיקום שלה הוא צעד משמעותי בדרך חזרה הביתה, אבל תקומה אמיתית תיתכן רק עם שובם של כל החטופים ובהקמת ועדת חקירה ממלכתית, שתבדוק את הכשלים ותוודא שלא יקרו שוב".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...