"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
שבוע לאחר הפיגוע: עשרות רכבי שטח יועברו לחוות ביו"ש
בטקס שנערך ימים ספורים לאחר שתושב חווה כמעט נהרג בפיגוע בסמוך לאריאל, נמסרו 21 רכבי ריינג'ר לטובת הגנה על החוות וההתיישבות הצעירה • בטקס אמרה שרת ההתיישבות אורית סטרוק: "נפלה בחלקי הזכות לחזק את הביטחון בחוות" • ראש מועצת שומרון יוסי דגן: "החוות הן סיירת מטכ"ל האזרחית - מצילות את המדינה"
עשרות רכבי שטח יועברו לחוות ביו"ש. צילום: צילום: רועי חדי
פרסום ראשון

שבוע לאחר הפיגוע: עשרות רכבי שטח יועברו לחוות ביו"ש

בטקס שנערך ימים ספורים לאחר שתושב חווה כמעט נהרג בפיגוע בסמוך לאריאל, נמסרו 21 רכבי ריינג'ר לטובת הגנה על החוות וההתיישבות הצעירה • בטקס אמרה שרת ההתיישבות אורית סטרוק: "נפלה בחלקי הזכות לחזק את הביטחון בחוות" • ראש מועצת שומרון יוסי דגן: "החוות הן סיירת מטכ"ל האזרחית - מצילות את המדינה"

,עודכן
0השמעה
[object Object]

שבוע לאחר הפיגוע בסמוך לעיר אריאל, שכוון כלפי ישראלי תושב חווה, ועל רקע האיום המתמשך כנגד החוות שפרוסות ביהודה ושומרון, מסרו הבוקר (שני) משרד ההתיישבות והמשימות הלאומיות והחטיבה להתיישבות, יחד עם ראש מועצת שומרון יוסי דגן ונציגי פיקוד מרכז, עשרות רכבי ריינג'ר.

עשרות רכבי שטח יועברו לחוות ביו"ש,צילום: צילום: רועי חדי

מדובר בחלק מפרויקט מרכיבי הביטחון ששרת ההתיישבות אורית סטרוק מובילה בהתיישבות הצעירה ובחוות. "נפלה בחלקי זכות גדולה שבצידה גם אחריות עצומה: הזכות לחזק את הביטחון בחוות", אמרה השרה סטרוק באירוע מסירת הרכבים. "החוות הן המעשה ההתיישבותי החשוב והמשמעותי ביותר במרחבי יו"ש, משום שהן משנות לחלוטין את תפיסת השטח, מרחיבות עד מאד את האחיזה שלנו במרחב, ולמעשה נותנות את המענה הטוב והמשמעותי ביותר למיזם ומזימת ההשתלטות על השטח שמובילה הרש"פ".

אורית סטרוק ויוסי דגן. "נפלה בחלקי הזכות לחזק את הביטחון בחוות",צילום: .

עוד קודם למלחמה, לאחר הקמת הממשלה הנוכחית, החלו במשרד ההתיישבות לקדם הקמת מרכיבי ביטחון ליישובי ההתיישבות הצעירה ולחוות. האתגר הינו שבחלק מהמקרים היישובים אינם מוסדרים, ולכן היה צורך לקדם אמצעי ביטחון ניידים. רכבי הריינג'ר הם דוגמה למרכיב ביטחון שמשפר דרמטית את האבטחה במתחמים, שברובם אינם מגודרים ונחשבים למאויימים. במועצות ובמשרד ההתיישבות מבינים כי החוות הינם צורך אסטרטגי על מנת לשמור על האדמות ללא השתלטות פלשתינית, וכעת גם האבטחה שלהן תגבר.

ראש מועצת שומרון, יוסי דגן, ציין את חשיבות המהלך והודה לשרה. "ההתיישבות והביטחון כרוכים זה בזה – זהו שיעור שמדינת ישראל למדה בדרך הקשה, וזו האמת שאנו נושאים כבר למעלה מ-40 שנה כאן בשומרון. גיבורי וגיבורות החוות עומדים בראש החץ של המפעל הציוני, ועם ישראל כולו נושא אליהם עיניים. החוות הן סיירת מטכ"ל האזרחית - מצילות את המדינה. תפקידנו לחזק אותם בחומר ובאמצעים למען הניצחון במערכה הקדושה הזו".

"ההתיישבות והביטחון כרוכים זה בזה"

השרה סטרוק ציינה בדבריה את שיתוף הפעולה עם פיקוד מרכז ואת החטיבה להתיישבות שפועלים על מנת לממש את המדיניות ולסייע באבטחת החוות והיישובים. "חשוב לציין לשבח את פיקוד המרכז בראשות האלוף אבי בלוט וקצין ההגמ"ר אליצור טרבלסי, שעובדים יחד אתנו בתיאום מצוין ובאכפתיות גבוהה מאד, רתומים למשימה החשובה הזו. את החטיבה להתיישבות, שכמו תמיד, אפשר לסמוך וגם לשמוח על הביצוע שלה. וכמובן את ראשי המועצות, כאן בשומרון ראש המועצה יוסי דגן, שמבינים לעומק את החשיבות האדירה של החוות ונרתמים על-מלא למשימה".

יוסי דגן. "ההתיישבות והביטחון כרוכים זה בזה",צילום: אורן כהן

״האימרה של צ׳רצ׳יל שמעולם לא היו חבים רבים כל כך למעטים כל כך נכונה מאד בהקשר של האירוע שאנו מציינים היום", אמר גאל גרינוולד יו"ר החטיבה להתיישבות. "בחזית ההתיישבות, משפחות החוואים הינם אותם מעטים ששומרים עבור כלל אזרחי ישראל על עשרות אלפי דונמים. החוואים העמיסו על כתפיהם משימה לאומית. אני נרגש ושמח על כל הזדמנות שיש לנו כחטיבה להתיישבות לסייע לחוות".

אריה כהן ראש מועצת מגילות ים המלח ציין כי "אני חושב שזה באמת מחזק אותנו, מחזק את האחיזה שלנו באיזור, וזה עוד שלב באחיזה שלנו בשטח. אנחנו נמשיך ומחזק את האחיזה שלנו ויחד נעשה את הסיורים המתאימים ואת הפיקוח המתאים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו