"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
בלעדי

לראשונה: לוחמי האש יסתייעו ברחפנים במלחמה בשריפות

לראשונה מאז הקמתו, מערך הכבאות וההצלה יחל להפעיל כטב"מים לכיבוי שריפות ולחילוץ נפגעים • הפיילוט יצא לדרך לאחר ששני לוחמי אש נהרגו לפני כשנתיים באסון בדיר אל־אסד • 68 מטיסים ו־45 רחפנים כבר פרוסים ברחבי הארץ

,עודכן
0השמעה
כבאים עובדים לכבות שריפות בעוטף עזה ב-8 באוקטובר. צילום: רויטרס

פיילוט לחילוצים מיוחדים באמצעות רחפנים במטרה למנוע סיכון של לוחמי האש מתבצע בימים אלה.לפני כשנתיים נהרגו שני לוחמי אש, שירדו לחלץ אדם בבור בדיר אל־אסד. כלקח מהאסון הוחלט כי שימוש ברחפנים לאיתור לכודים יפחית משמעותית את הסיכון וייתן תמונת מצב בנוגע לאיתור לכודים ולחילוצם.

לוחמת אש מטיסה רחפן,צילום: מערך הכבאות וההצלה

ישראל כבר חוותה גלי שריפות, ולקראת הקיץ הקרב הנחה נציב הכבאות וההצלה רב־טפסר אייל כספי להיערך בכלל האמצעים והיכולות כדי לבלום כל שריפה שתתרחש. חלק מהמאמצים כוללים פיתוחים טכנולוגיים כמו "עיגון חזית האש" - מערכת שתוכל לכבות עם רחפן את האש בזמן אמת, דבר שישפר את קבלת ההחלטות המבצעיות בשטח.

מערך הכטב"מים בכבאות מתבסס על פריסה ארצית. בכל תחנת כיבוי ראשית מוצבים כטב"ם וכמה מטיסים מוסמכים. מדובר ברחפנים מיוחדים המצוידים באמצעים אופטיים ותרמיים מתקדמים, המאפשרים פעילות מבצעית מגוונת בכל שעות היממה ובכל תנאי מזג אוויר. לקראת הקיץ הקרוב יש במערך 68 מטיסים מוסמכים ו־45 כטב"מים הפרוסים ברחבי הארץ. בסיום הכשרתם המטיסים מקבלים רישיון מרשות התעופה האזרחית, המסמיכם להפעלה מבצעית של הכטב"מים.

הפעילות המבצעית של מערך הכטב"מים מתמקדת בכמה תחומים מרכזיים. הם משמשים כלי מרכזי בפיקוד ובשליטה, מספקים תמונת מצב עדכנית ומדויקת למקבלי ההחלטות, משמשים אמצעי חשוב לתצפית ולאיתור שריפות, ומאפשרים גילוי מוקדם ומעקב אחר התפתחות אירועים. כמו כן, הם משמשים לתיעוד לצורכי תחקור והפקת לקחים ומסייעים בחקירת שריפות.

כיום מפותחים כטב"מים בעלי יכולות כיבוי שריפות אוטונומיות, יכולות חילוץ מתקדמות וניטור חומרים מסוכנים. נוסף על כך, מפותחים כטב"מים מיוחדים המיועדים לפעילות בחללים מוקפים.

רב־טפסר כספי,צילום: אורן בן חקון

"הכטב"מים מוכיחים את עצמם כמכפיל כוח משמעותי בפעילות המבצעית של מערך הכבאות וההצלה", אומר רב־טפסר כספי.

"הם מאפשרים שיפור משמעותי בתמונת המצב המבצעית, מספקים גמישות מבצעית רבה ומגבירים את בטיחות הכוחות בשטח. היכולת לקבל תמונה עילית של זירת האירוע, לעקוב אחר התפתחות אירועים בזמן אמת ולהגיע במהירות לכל נקודה הופכת את הכטב"מים לכלי חיוני במערך המבצעי המודרני. זו דוגמה מצוינת לאופן שבו טכנולוגיה מתקדמת משתלבת בשירות הצלת חיים והגנה על רכוש, והופכת את מערך הכבאות וההצלה מתקדם ויעיל יותר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר