"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
סוף סוף: עומר ונקרט שוחרר מבית החולים
החטוף השב שוחרר מבילינסון היישר לביתו בגדרה לחיק החברים והמשפחה, שחיכו לו עם שלטים צבעוניים ומרגשים • עוד במהלך שהותו בבית החולים, פרסם ונקרט לא מעט מתחושותיו ותהליך שיקומו ההתחלתי ברשתות החברתיות, כשאמר: "אין מחיר לחופש. הבסתי את השבי" • היום החופש שלו התגשם במלואו

Loading...

עומר ונקרט שוחרר מבית החולים לביתו בגדרה // משה בן שמחון

חזר הביתה

סוף סוף: עומר ונקרט שוחרר מבית החולים

החטוף השב שוחרר מבילינסון היישר לביתו בגדרה לחיק החברים והמשפחה, שחיכו לו עם שלטים צבעוניים ומרגשים • עוד במהלך שהותו בבית החולים, פרסם ונקרט לא מעט מתחושותיו ותהליך שיקומו ההתחלתי ברשתות החברתיות, כשאמר: "אין מחיר לחופש. הבסתי את השבי" • היום החופש שלו התגשם במלואו

0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

סוף סוף חוזר הביתה:אחרי 505 ימים ארוכים של כאב, חרדה וציפייה, החטוף המשוחרר עומר ונקרט שב היום (שלישי) לביתו שבגדרה.

עומר ונקרט בבית - אחרי השחרור מבית החולים
עומר ונקרט מנופף לקהל, צילום: יהונתן שאול

מאות מתושבי היישוב, נרגשים עד דמעות, הסתופפו ברחובות הסמוכים לביתו עם דגלי ישראל, שלטים שירה ספונטנית, ובריקודים כשברקע השיר ״השם יתברך״ כדי לקבל את פניו ברגע המיוחל. ״חיכינו לך, לא הפסקנו לקוות״, קראו לעברו התושבים כשהוא חצה לעבר מפתן ביתו לראשונה מאז שנלקח בשבי כשהם נושאים בידיהם שלטים שעליהם נכתב ״התגעגענו״.

"עומר ונקרט ברוך הבא", צילום: משה בן שמחון

״איזה יום יפה״ שרה סבתו, תמר. ״עומר בא עומר בא״ היא שאגה באושר כשהיא מחזיקה בשלט עליו נכתב ״עכשיו טוב״. ״אני מאושרת. לא חייתי 505 יום. כל הילדים מסביב נולדו לחיים והוא מחזק אותנו. תענוג״.

עומר ונקרט שב לביתו, צילום: יהונתן שאול

ראש מועצת גדרה סהר פינטו אמר: ״חיכינו, התפללנו, חיבקנו את המשפחה המדהימה. זו השמחה הגדולה של כל גדרה. נחבק אותו ונגיד לו שכל כך התגעגענו״.

בין השלטים שהוחזקו היו גם כאלה שנשאו את דמותיהם של שני החטופים: גיא גלבוע דלאל ואביתר דוד, שהיו עימו בשנה האחרונה. עומר ביקש ממשפחתו ומשאר האזרחים לשאת שלטים התומכים בהם ובשאר החטופים.

עומר ונקרט שב לביתו, צילום: יהונתן שאול

מבית החולים בילינסון נמסר: "בית החולים בילינסון מקבוצת כללית מעדכן כי עומר ונקרט, שנקלט בבית החולים ביום שבת שעבר השתחרר היום מבית החולים לאחר שהשלים את הבדיקות הנדרשות. עם שחרורו עומר יחל בתהליך שיקום יום בבילינסון. בית החולים יעמוד לרשותו של עומר ובני משפחתו והם ימשיכו לקבל מבית החולים את כל המעטפת הנדרשת להם. בבית החולים בילינסון נמשיך להיות מוכנים וערוכים, מתוך ההבנה שהמשימה לא תושלם עד אשר יחזרו כלל החטופים לביתם".

עומר ונקרט עם שחרורו מבילינסון, צילום: דוברות בילינסון

שחרורו התקיים בשעה 13:00, וכעת סוף סוף ונקרט יכול לחזור לחיק משפחתו והחברים במתכונת מלאה ורגילה. בסטורי ששיתף באינסטגרם הבוקר כתב בהתרגשות: "יום כזה עוד לא היה". עוד לפני שנחת בעיר, המוני אנשים ממגוון הגילאים עמדו עם שלטים הנושאים את הכיתובים "כמה טוב שבאת הביתה", "ברוך שובך".

עומר ונקרט לקראת חזרתו הביתה: "יום כזה עוד לא היה", צילום: רשתות חברתיות

על אף שונקרט, שאיבד במהלך שהותו בשבי 30 קילוגרם מגופו, היה בבית החולים מאז שיצא בפעימת החטופים שלפני האחרונה, הוא רשם לא מעט רגעים מרגשים ונוגעים ללב עם אמירות חזקות. כך, למשל כשערך עם עומר שם טוב ואלי-ה כהן טקס הבדלה בבית החולים עם חזרתם, כשהפתיע את אימו עםממתק החלווה שהביא להמעזה או כשהכריז בשבוע שעבר שהואמצטרף למאבק להחזרת כלל החטופים.

"WE WILL DANCE AGAIN". הסטורי של עומר ונקרט, צילום: מתוך האינסטגרם של עומר ונקרט
עומר ונקרט בפוסט ראשון: "אין מחיר לחופש", צילום: אינסטגרם

ונקרט היה מן החטופים השבים הבולטים ששיתף בתחושות ובתהליך השיקום ההתחלתי שלו ברשתות החברתיות. לאחרונה הוא פרסם סטורי ופוסט ראשון, ביניהם אמר: "אין מחיר לחופש. הבסתי את השבי. זכיתי לקבל את החיים שלי והחופש שלי במתנה בחזרה". ביום שישי האחרון ונקרט זכה לרקוד בחצר ביתו עם אביו, והגשים את ההבטחה שכל כך ציפה לה: We Will Dance Again.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...