יותר מ-200 בני משפחות חטופים ושורדי שבי הצטרפו בימים האחרונים לדרישת משפחות מועצת אוקטובר להקמת ועדת חקירה ממלכתית שתחקור, בין היתר, את האופן שבו נוהל המו"מ לשחרור החטופות והחטופים, כך מסרו משפחות "מועצת אוקטובר" בהודעה לתקשורת.
לאחר הצטרפות יותר מ-200 משפחות חטופים ושורדי שבי, מועצת אוקטובר מאגדת כיום יותר מ-1,500 משפחות שכולות, משפחות חטופים וניצולים מהטבח תחת הדרישה להקמת ועדת חקירה ממלכתית במיידית.
עשרות נציגי משפחות יגיעו לדיון מיוחד בכנסת
מחר (שני) יתקיים דיון מיוחד במליאת הכנסת, בנוכחות ראש הממשלה, על הצורך בהקמת ועדת חקירה ממלכתית. עשרות נציגי משפחות ממועצת אוקטובר צפויים להגיע לכנסת ולדרוש מראש הממשלה את הקמת הוועדה.
"אנו, בני משפחות החטופים, דורשים מממשלת ישראל להקים לאלתר ועדת חקירה ממלכתית שתחקור לעומק וביסודיות, ובשקיפות מלאה, בין היתר את אופן ניהול המו"מ להשבת יקירינו" מסרו המשפחות.
"רק ועדת חקירה ממלכתית תוכל לספק לנו תשובות, לתת מעט מרגוע לנפשנו, ולמנוע את האסון הבא. אי הקמת ועדת חקירה ממלכתית והפקת לקחים, משמעותה פגיעה בביטחון המדינה", ביקשו להדגיש בהודעה לתקשורת.
נציגי המשפחות דורשים מענה לשלוש שאלות מרכזיות, וסבורים שמענה כזה יינתן רק באמצעות ועדת חקירה ממלכתית: "האם אכן השבת החטופים הייתה מטרת מלחמה מרכזית כפי שהוצג? האם הוחמצו הזדמנויות? כמה חטופות וחטופים היה ניתן להשיב בחיים?".
"כמה מהם ניתן היה להציל אילו המדינה עמדה בהתחייבויותיה?"
"השבוע החולף המחיש שוב את מחדל החטופים – הלוויות קורעות לב של בני משפחת ביבס, עודד ליפשיץ, צחי עידן ושלמה מנצור, לצד החזרת גופותיהם של איציק אלגרט ואוהד יהלומי. כמה מהם ניתן היה להציל אילו המדינה עמדה בהתחייבויותיה?", שואלות משפחות "מועצת אוקטובר".
נציגי המשפחות מעלים את החשש כי האמת לא תתברר אם ועדת חקירה ממלכתית לא תוקם באופן מידי: "ועדת חקירה ממלכתית חייבת לקום מייד, לפני שהראיות ייעלמו. התחקירים הפנימיים שהוצגו למשפחות בשבוע שעבר הינם קצה הקרחון ובשום אופן אינם תחליף לחקירה מקיפה של כל הדרגים - דרג מדיני, מודיעיני וצבאי כאחד".
"1,500 משפחות דורשות תשובות. די לגרירת הרגליים, די לזלזול במשפחות השכולות. אחרי 514 ימים – הגיע הזמן לאמת, אחריות וביטחון!", הדגישו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו