"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
הפעימה האחרונה: ארונות החטופים החללים הגיעו למכון לרפואה משפטית לצורך זיהוי
ארונותיהם של שלמה מנצור, צחי עידן, איציק אלגרט וחטוף חלל נוסף שזהותו טרם אושרה לפרסום, הועברו לידי כוחות צה"ל ונציגי הרבנות הראשית אשר קיימו טקס קצר • אנשי המכון לרפואה משפטית החלו בזיהוי החטופים החללים
שלושת החטופים החללים, צחי עידן, איציק אלגרט ושלמה מנצור. צילום: .

הפעימה האחרונה: ארונות החטופים החללים הגיעו למכון לרפואה משפטית לצורך זיהוי

ארונותיהם של שלמה מנצור, צחי עידן, איציק אלגרט וחטוף חלל נוסף שזהותו טרם אושרה לפרסום, הועברו לידי כוחות צה"ל ונציגי הרבנות הראשית אשר קיימו טקס קצר • אנשי המכון לרפואה משפטית החלו בזיהוי החטופים החללים

,עודכן
0השמעה
[object Object]

ארונותיהם של החטופים החללים שלמה מנצור, צחי עידן, איציק אלגרט וחטוף נוסף שזהותו טרם הותרה לפרסום הועברו לשטח ישראל, 509 ימים אחרי שנחטפו מיישובי העוטף. סמוך לשעה 05:00 בבוקר (חמישי), הגיעה שיירת הרכבים שהעבירה את הארונות למכון לרפואה משפטית באבו כביר, שם המתינו עשרות עד השעות הקטנות עם דגלי ישראל ודגלים צהובים.

לקראת 00:30 דיווחו במצרים כי הצלב האדום מקבל את ארונות החטופים החללים באזור חאן יונס. כתב הערוץ דיווח כי שיירת הצלב האדום עם ארונות החללים בדרך למעבר כרם שלום. מקורות בחמאס הדגישו לאל-ג'זירה שלא היו "טקסים" בהעברת ארונות החללים לצלב האדום, וכעת השיירה חברה לכוחות צה"ל.

תושבי עוטף עזה מפגינים ומצדיעים ל-4 ההחטופים שהוחזרו באמצע הלילה,צילום: דודו גרינשפן
תושבי עוטף עזה מפגינים ומצדיעים ל-4 ההחטופים שהוחזרו באמצע הלילה,צילום: דודו גרינשפן
אבו כביר, הלילה,צילום: דוברות המשטרה
ארונות החטופים מלווים על ידי כוחות מיוחדים,צילום: דוברות המשטרה
מחכים עם דגלי ישראל ליד המכון לרפואה משפטית,צילום: דוברות המשטרה
רבים ליוו את השיירה עם דגלים,צילום: דוברות המשטרה

משרד ראש הממשלה אישר את קבלת הארונות ומסר: "ישראל קיבלה לידיה באמצעות הצלב האדום את ארונותיהם של ארבעה חטופים חללים. הארונות נמסרו בתיווך מצרי לכוח צה"ל במעבר כרם שלום. כעת החל תהליך זיהוי ראשוני בשטח ישראל. משפחות החטופים מעודכנות ברציפות בתמונת המצב ובתום הליך הזיהוי המלא תימסר להן הודעה רשמית. הציבור מתבקש לכבד את פרטיות המשפחות ולהימנע מהפצת שמועות ומידע שאינו רשמי ומבוסס"

נציגי צה"ל, אנשי הרבנות הצבאית וצוותים מהמכון לרפואה משפטית מחכים לקבלת הארונות במעבר כרם שלום. במהלך קבלת הארונות יתקיים טקס קצר בראשות הרב הראשי לצה"ל, תת-אלוף איל קרים, בדומה לטקס שנערך בשבוע שעבר.

עם הגעת הארונות לישראל, יחל הליך זיהוי ראשוני במעבר כרם שלום שיבוצע על ידי צוות המרכז הלאומי לרפואה משפטית, בסיוע גורמי צבא ומשטרה. לאחר מכן יועברו החללים להמשך בדיקות לזיהוי סיבת המוות במרכז הלאומי לרפואה משפטית. במשרד הבריאות הדגישו כי יש להתעדכן רק דרך גורמים רשמיים ולהימנע מהפצת שמועות.

תיעוד: שיירת הצלב האדום עוזבת לכיוון ישראל עם ארבעת ארונות החללים

במקביל להשבת החללים, יחל שחרורם של 604 מחבלים כלואים במסגרת מבצע "כנפי דרור". האסירים יועברו מבתי הסוהר השונים לנקודות קליטה מרכזיות בבתי הסוהר "עופר" ו"קציעות", שם יזוהו על ידי הצלב האדום וימתינו להגעת ארונות החטופים. לאחר קבלת האישור מהגורמים המדיניים, יוסעו האסירים לנקודות השחרור באיו"ש ובמעבר כרם שלום בליווי לוחמי יחידות 'נחשון' ו'מצדה' של שב"ס.

לפי הסיכום מול המתווכים, ובהתאם לדרישת ישראל, העברת החללים תתבצע במסגרת שלב א' בהליך מוסכם וללא טקסי חמאס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו