"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לפני חלומות על ריביירה בעזה: חייבים להוציא משם את כל החטופים

התוכנית הבלתי ישימה והבלתי מוסרית של טראמפ מאפשרת לנתניהו למשוך זמן, וזמן זה מצרך שאין לבני הערובה • הסכנה גוברת, שכן חמאס עלול לפגוע בחטופים בתגובה ללחץ המתגבר ומתוך חשש לחידוש הלחימה ברצועה

,עודכן
0השמעה
בעז ואריה זלמנוביץ. צילום: אלבום משפחתי

ראש הממשלה ברח לשבוע בוושינגטון כדי להכשיל את המשך ההסדרים עם חמאס להשבת כל החטופים.

אין ספק שתמיכת ארה"ב קריטית לביטחון הלאומי של ישראל, ולקשרים של ראש הממשלה עם הנשיא האמריקני טראמפ יש תרומה מכרעת לכך. אך במקום להגיע לקהילות הנגב המערבי ולבקש סליחה, במקום להסתכל בעיניים של ירדן ביבס, בעיצומה של מלחמה ובשעה שחיילים נהרגים - בנימין נתניהו מצא לו פנאי להעביר שבוע בארצות הברית פלוס סופ"ש מפנק במלון בניו יורק.

טראמפ ונתניהו במסיבת העיתונאים בבית הלבן,צילום: AP

אבל נניח לאורכו המוגזם של הביקור, מכיוון שעלינו להתרכז כעת בסכנה הברורה והמיידית לחטופים, שגברה בעקבות הפגישות שהתקיימו בוושינגטון והצהרת הנשיא טראמפ בסיומן.

כרגיל, הצהרתו היתה מורכבת מסיסמאות פשטניות. היא הביעה תמיכה בלתי מסויגת בצעדים נוקשים (טרנספר ושליטה אמריקנית בעזה). בפועל, היא הגבירה מתיחות והעצימה את הסיכון לחיי החטופים.

לא צריך להיות מומחה גדול כדי להבין שהמהלך לא יקרה מרצונם החופשי של תושבי הרצועה או של המדינות שטראמפ מייעד שיקלטו את העזתים, וכנראה הוא לא יקרה בכלל. אבל מה משמעות "שיטוח" עזה לחטופים? גם הם "ישוטחו" מתחת לריביירה שהוא מייעד לעזה?

התוכנית הבלתי ישימה והבלתי מוסרית של טראמפ מאפשרת לנתניהו למשוך זמן. וזמן זה מצרך שאין לבני הערובה.

מורחים את הזמן

לפני הפגישה אמר נתניהו ש"ננסה" להגיע לשלב ב'. מריחת הזמן ושיבוש הסדר שנחתם לשחרור בני הערובה באו לידי ביטוי בהזזת ראשי השירותים הביטחוניים מהמו"מ ובעיכוב שליחת נציגינו לדיוני השלב הבא. מהלכים אלה מראים למתווכות כי לא רק חמאס הוא גוף שלא ניתן לסמוך עליו בעמידה בהסכמים, אלא גם ממשלת ישראל. הדבר משבש לא רק את ההגעה לחתימה על הסכם המשך, אלא בעיקר מעמיד את שחרור החטופים שנותרו בשלב א' בסכנה.

הסכנה גוברת, שכן חמאס עלול לפגוע בחטופים בתגובה ללחץ המתגבר ומתוך חשש לחידוש הלחימה ברצועה. לחימה שתהווה גזר דין מוות לחטופים. במקום להוביל להמשך המאמצים הדיפלומטיים, טראמפ למעשה הגביר את הסכנה המיידית שבה הם שרויים.

נתניהו ממשיך להכחיש את הסכנה לחוסן הערכי־המוסרי של המדינה והעם אם לא ידאג להחזיר את בניה ובנותיה - החיים והמתים - ממנהרות חמאס. הוא אף הדביק בעיוורון זה את הנשיא טראמפ.

אריה זלמנוביץ,צילום: באדיבות המשפחה

לפני טיפול באיראן או שלום עם סעודיה, לפני תוכנית שיקום לרצועת עזה, לפני הכל - חייבים להשיב את החטופות והחטופים כולם, בהם גם את אבי, אריה זלמנוביץ. אחרת נמצא עצמנו חלילה עם עוד 79 רון ארדים ומשבר אמון בלתי ניתן לאיחוי בין האזרחים למדינה.

אל"מ (מיל') בעז זלמנוביץ הוא בנו של אריה זלמנוביץ שנחטף, נרצח וגופתו מוחזקת בידי חמאס

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר