"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מבקר המדינה ביישובי גבול הצפון המופגזים: "לא יכול להיות שהממשלה לא כאן"

מתניהו אנגלמן קרא להעביר תקציבי שיקום בהקדם: "לחכות עד לאישור התקציב בינואר - מחזיר אותנו לתחילת המלחמה" • גם יותר משנה אחרי תחילת המלחמה, תושבי הגבול לא קיבלו פיצוי על נזקים שנגרמו בהיעדרם: "קריאת השכמה למשרד האוצר"

,עודכן
0השמעה
מתניהו אנגלמן בביקור ביישובי הצפון. צילום: .

הנזקים שנגרמו למבנים מהיעדרות התושבים עשויים להיות חמורים יותר מנזקי הטילים- כך סיפרו היום (ראשון) ראשי המועצות ביישובי הגבול למבקר המדינה מתניהו אנגלמן, שהגיע לביקור באיזור. אנגלמן סייר במטולה עם ראש המועצה דוד אזולאי, וביישובי מועצת מעלה יוסף - זרעית ושתולה, עם ראש המועצה שמעון גואטה.

במסגרת הסיור המבקר הגיע לבתים ובתי ספר שנפגעו ונהרסו ממתקפות חיזבאללה. ראשי המועצה סיפרו לאנגלמן כי גם אחרי חודשים רבים במצב הזה, הם חווים היעדר מענה נאות של חלק ממשרדי הממשלה. תושבי היישובים לא מקבלים פיצוי על נזקים שנגרמו כתוצאה מכך שהמשפחות לא התגוררו בבתיהן במשך תקופה ארוכה, כמו הפסקות חשמל, הפסקות מים וכרסום של חולדות. לדברי ראשי המועצה, לעתים ההרס הזה חמור יותר מנזקי טילי חיזבאללה.

היעדר מענה נאות במשרדי ממשלה. מבקר המדינה מתניהו אנגלמן בביקור ביישובי הצפון,צילום: ללא

המבקר אנגלמן עדכן בסיום הביקור: "ביקרנו בבתים שספגו פגיעה ישירה, והם רק מעט מתוך מאות בתים שנפגעו, בפרט ביישובים צמודי הגדר. משרדי בודק את פעילות המינהלות בצפון ובדרום כבר בעת הזו. אני קורא מכאן לראש הממשלה, לשר האוצר, לשר הביטחון ולשר אלקין - לא יכול להיות שהרשויות המקומיות עדיין לא קיבלו את תקציבי השיקום.

"כפי שכבר ראינו בתחילת המלחמה - זו קריאת השכמה והתעוררות למשרד האוצר. בעת הזו חשוב להזרים תקציבים כדי להתחיל בשיקום הבתים ולאפשר לאוכלוסייה לשוב לביתה. מרגש לראות את המתנדבים, אבל לא יכול להיות שהממשלה לא נמצאת כאן ולא רתומה לנושא הזה, ויפה שעה אחת קודם". אנגלמן הדגיש כי אין להמתין עם כספי השיקום עד להעברת תקציבי המדינה: "לחכות עד לאישור התקציב אי שם בינואר - מחזיר אותנו למצב בתחילת המלחמה: תקציבים שמגיעים באיחור ולא מאפשרים חזרה לשגרה במהירות המרבית. על הממשלה להירתם בהקדם לסייע בשיקום".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר