"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

טרגדיה בצפון: פעוט נספה בשריפה ביישוב רכסים, בן 50 במצב קשה

הפעוט בן השנה נספה בשריפה שפרצה בדירה, גורמי רפואה נאלצו לקבוע את מותו במקום • גבר כבן 50 פונה במצב קשה עם כוויות דרגה ג' לרמב"ם

,עודכן
0השמעה
השריפה ביישוב רכסים. צילום: קרדיט כב"א מחוז חוף

אסון ברכסים:פעוט בן שנה נספה היום (רביעי) כתוצאה משריפה בדירה ביישוב. גורמי רפואה שהוזעקו למקום מצאו את הפעוט ללא סימני חיים ועם כוויות בגופו. הם נאלצו לקבוע את מותו.

בנוסף, לוחמי האש חילצו מהדירה אדם בן 50 במצב קשה. הוא הועבר לטיפול בבית החולים רמב"ם בהכרה ועם כוויות דרגה ג' בכ-80% מגופו.

שריפה בדירה ביישוב רכבים, תינוק נספה,צילום: קרדיט כב"א מחוז חוף

חובש רפואת חירום במד"א אברהם טויטו וחובש בכיר במד"א רוסלן זינגרמן ופרמדיקית מד"א שרלוט שר קוסטי, סיפרו:

"ראינו להבות שיוצאות מהקומה הראשונה ממבנה דו-קומתי ולא ניתן היה להתקרב למקום. עוברי אורח שהיו במקום דיווחו לנו שבתוך המבנה ככל הנראה יש לכודים. כוחות הכיבוי שהגיעו מהר למקום התחילו בפעולות חילוץ וכיבוי וחילצו אלינו תינוק כבן שנה מחוסר הכרה עם כוויות בגופו. ביצענו בדיקות רפואיות אך הוא היה ללא סימני חיים ולצערנו הרב נאלצנו בתוך זמן קצר לקבוע את מותו.

"גבר כבן 50 חולץ כשהוא בהכרה מלאה וכשהוא סובל מכוויות דרגה ג' בכ-80% מגופו ולאחר ששאף עשן רב. הענקנו לו טיפול רפואי מציל חיים ופינינו אותו בניידת טיפול נמרץ של מד"א לבית החולים כשמצבו קשה", אמרו.

על פי נתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים בין השנים 2019-2024 מצאו את מותם 31 ילדים כתוצאה משריפה. עוד עולה מהנתונים כי יותר ממחצית מהמקרים היו של פעוטות בגילאי 0-4 בלבד.

אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים: "זהו המקרה השישי מתחילת שנה בו ילד מוצא את מותו בשריפה. פעוטות וילדים הם האוכלוסייה הפגיעה ביותר בזמן שריפה. הם אינם יכולים לחלץ עצמם באופן עצמאי או לקרוא לעזרה באופן אקטיבי. אני קוראת להורים ולכל מבוגר אחראי - אל תגידו לי זה לא יקרה. התקנה של גלאי עשן בבית מצילה חיים. גלאי עשן מאפשר התראה בזמן אמת על שריפה מתפרצת, יאפשר חילוץ מהיר של הילדים וקריאה לכוחות ההצלה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר