"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הוריו של מתיישב דורשים לפתוח בחקירה נגד רחל אברמוביץ': "פרסום שקרי ומסית"

רעייתו של אמנון אברמוביץ' פרסמה פוסט שבו טענה כי רועה צאן וחבריו "פלשו לבתי כפר פלשתיני שכן, שפכו דלק במטרה להצית את התושבים וניסו גם לגנוב עדר" • הוריו של הרועה, שהינו קטין, דורשים מהפרקליטות לפתוח בחקירה בשל מעבר על חוק הנוער – ולשון הרע • עורך דינם, מנשה יאדו מחוננו: "פוסט פוגעני ומסוכן"

,עודכן
0השמעה
רועה צאן (אילוסטרציה). צילום: משה שי

הוריו של מתיישב קטין פנו באמצעות עו"ד מנשה יאדו מארגון חוננו לפרקליטות, בדרישה לפתוח בחקירה נגד פעילת השמאל פרופ' רחל אברמוביץ', רעייתו של פרשן חדשות 12 אמנון אברמוביץ', זאת לטענתם בגין עבירת לשון הרע והפרת חוק הנוער. לטענתם, פרסמה אברמוביץ' פוסט שקרי שבה גרסה שהקטין ניסה להצית ערבים.

רחל אברמוביץ'| ללא קרדיט

עו"ד יאדו טוען כי מדובר בראש ובראשונה בעבירה על חוק הנוער שאוסר על פרסום תמונתו של קטין. בנוסף, הוא גורס שמדובר בהאשמות שאין להן שחר. "פוסט זה כולל מזהה בתמונה את הקטין, ומייחס לו פריצה לבית וניסיון הצתה של בני אדם. המעשים והכוונות שייחסה גברת אברמוביץ' לקטין מקימים לפי התיאור עבירת טרור של ניסיון לרצח, או לכל הפחות עבירת טרור של ניסיון לחבלה חמורה בנסיבות מחמירות", כתב בפנייתו לפרקליטות.

אברמוביץ', פעילה בארגון השמאל הקיצוני "מסתכלים לכיבוש בעיניים", פרסמה פוסט בחשבון הפייסבוק שלה לפני כחודשיים שבו הופיעה תמונתו של הקטין. "הרועה הזה וחבריו מתאימים יותר לסרט 'התפוז המכני'", טענה. "זמן קצר אחרי שהתמונות צולמו, כשירד החושך, הם פלשו לבתי כפר פלשתיני שכן, שפכו דלק במטרה להצית את התושבים וניסו גם לגנוב עדר. בואם של פעילי זכויות אדם עצר את הפוגרום כאן".

רועה צאן בדואי (אילוסטרציה) צילום: דודו גרינשפן,צילום: ללא קרדיט

"הטענות בפוסט שקריות לחלוטין, מקורן בהשערות או בדמיון או בזדון, אך אין להן יסוד במציאות, ואינן אלא האשמת שווא פומבית חמורה וזדונית. הגברת אברמוביץ' פרסמה תמונה של קטין וטענה כי הוא פרץ לבית וניסה להצית את תושביו, וזו עבירה של פרסום מזיק כהגדרתה בחוק".

עו"ד יאדו אומר כי הוא סובר ש"מדובר בפוסט פוגעני ומסוכן. האשמות סרק בדבר הצתת בני אדם הן אלו שעלולות להצית את השטח לחינם. יש לקוות כי הנושא יטופל בחומרה".

רחל אברמוביץ' מסרה בתגובה לפניית "ישראל היום" כי אינה זוכרת את הפוסט ושאינה מכירה חקירה כלשהי בנושא. "אני לא יודעת על מה אתה מדבר. שיפתחו בחקירה נגדי, למה אתה מתקשר בשמם? אף אחד לא פנה אלי חוץ ממך. מי שרוצה לתבוע אותי או לחקור אותי שיבושם לו. כשתיפתח חקירה אחליט האם להגיב".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר