"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
תחקיר ה"וושינגטון פוסט" טוען: הפעילה האמריקנית נורתה לאחר שהעימותים הסתיימו
צה"ל טוען שהפעילה איזנור אזגי נורתה "במקרה" במהלך "מהומות אלימות", אך ניתוח של ה"וושינגטון פוסט" מצביע על כך שההפגנות כבר נרגעו והמוחים נסוגו לפני הירי • אזגי, פעילה בת 26, נהרגה בשבוע שעבר בכפר ביתא לאחר שהגיעה להשתתף בהפגנה • גורמים בממשל האמריקני זעמו על התקרית • עוזר של קמלה האריס צייץ: "חייבת להיות אחריות מלאה, נמשיך לדרוש תשובות מממשלת ישראל"
אייסנור אזגי. צילום: רשתות חברתיות

תחקיר ה"וושינגטון פוסט" טוען: הפעילה האמריקנית נורתה לאחר שהעימותים הסתיימו

צה"ל טוען שהפעילה איזנור אזגי נורתה "במקרה" במהלך "מהומות אלימות", אך ניתוח של ה"וושינגטון פוסט" מצביע על כך שההפגנות כבר נרגעו והמוחים נסוגו לפני הירי • אזגי, פעילה בת 26, נהרגה בשבוע שעבר בכפר ביתא לאחר שהגיעה להשתתף בהפגנה • גורמים בממשל האמריקני זעמו על התקרית • עוזר של קמלה האריס צייץ: "חייבת להיות אחריות מלאה, נמשיך לדרוש תשובות מממשלת ישראל"

מערכת היום
,עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

עיתון ה"וושינגטון פוסט" פרסם הלילה (בין רביעי לחמישי) תחקיר העוסק בהרג הפעילה האמריקנית-טורקית איזנור אזגי בת ה-26,בעת שהשתתפה בהפגנה בכפר ביתא שבשומרוןבשבוע שעבר..

בניגוד לגרסת צה"ל, לפיה הירי התרחש בעת המהומות האלימות במקום והיה בלתי מכוון, העיתון האמריקני טוען בתחקירו המבוסס על תיעודים פלשתיניים, כי היא נורתה לאחר סיום העימותים.

על פי התחקיר, שכלל עיון ביותר מ-50 סרטונים ועדויות מ-13 עדי ראייה, אזגי נורתה יותר מחצי שעה לאחר שיא העימותים בכפר ביתא, וכ-20 דקות לאחר שהמפגינים נסוגו מרחק של יותר מ-200 מטר מהחיילים.

האירוע עורר זעם רב בקרב הממשל האמריקני, כאשר שלושה ימים אחרי התקרית,נשיא ארה"ב ג'ו ביידן פרסם הודעה חריפה.

ג'ו ביידן בוועידה הדמוקרטית, צילום: רויטרס

"אני זועם ועצוב מאוד לנוכח מותה של איזנור אזגי", נמסר בהודעה מיוחדת מטעם הבית הלבן. "איזנור, שלא מכבר השלימה את לימודיה האקדמיים בארה"ב, הייתה גם פעילה שהאידיאליזם שלה הוביל אותה לנסוע לגדה המערבית כדי למחות באופן בלתי אלים נגד הרחבת ההתנחלויות. הירי, שהוביל למותה, אינו מתקבל על הדעת".

גם פיל גורדון, עוזר לסגנית הנשיא קמלה האריס ויועץ לביטחון לאומי, צייץ בחשבון ה-X שלו: חייבת להיות אחריות מלאה על הריגתה של איזנור איגי. האירוע שבו נורתה למוות לא היה צריך לקרות, ואין שום הצדקה להרוג אדם רק בשל מימוש זכותו להפגין בדרכי שלום. נמשיך לדרוש תשובות מממשלת ישראל.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...