"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

צילומים חוזרים ותסריטים מוכתבים: כך פועלת מכונת התעמולה של חמאס

ארגוני הטרור משקיעים מאמצים רבים בצילום סרטוני טרור פסיכולוגי, גם בעיצומם של קרבות • מדובר בחלק מאסטרטגיה מרכזית להפעלת לחץ על ישראל • חטופים משוחררים סיפרו ל"וול סטריט ג'ורנל" כי השיטה כוללת טייקים רבים, מסרים מוכתבים ואפילו ניסיונות לשפר את הופעתם • חומר הגלם נשמר בארכיון ומופץ על ידי צוותים מחוץ לרצועה

,עודכן
0השמעה
עסקת חטופים (ארכיון). צילום: אי.פי

הנשק הסודי של חמאס:חמאס וארגוני טרור אחרים בעזה משקיעים מאמצים רבים בצילום סרטוני חטופים, גם בעיצומם של קרבות עזים ברצועה. זאת כחלק מאסטרטגיה מרכזית להפעלת לחץ על ישראל ולהבטחת הישרדותם במלחמה, כך על פי דיווח ב"וול סטריט ג'ורנל".

באישור המשפחה: סרטון הטרור הפסיכולוגי שפרסם חמאס של כרמל גת ז"ל

אביבה סיגל, שנחטפה מקיבוץ כפר עזה והוחזקה בשבי במשך 51 ימים ב-13 מקומות שונים, תיארה את חוויותיה מצילומי סרטוני החטופים. "תמיד שכחתי משהו", אמרה סיגל, שנאלצה לדבר מול המצלמה שלוש פעמים וצולמה אוכלת לפחות פעמיים. "אז הייתי צריכה לומר את זה שוב ושוב ושוב".

ההוראות: להפעיל לחץ ולתקוף את נתניהו

לדברי המתווכחות הערביות ובכירים שיש להם תקשורת ישירה עם ארגון הטרור חמאס, הארגון הורה לחמושים המחזיקים בחטופים לצלם תמונות וסרטונים באופן תכוף. חומר הגלם נשמר בארכיון גדול ומופץ מאוחר יותר על ידי צוותים מחוץ לרצועת עזה. ההוראות הן להפעיל לחץ על ממשלת ישראל ולתקוף את ראש הממשלה בנימין נתניהו.

אביבה סיגל, שנחטפה מקיבוץ כפר עזה והוחזקה בשבי במשך 51 ימים ברצועה,צילום: רויטרס

חן אלמוג-גולדשטיין, משוחררת נוספת שנלקחה מהקיבוץ עם שלושת ילדיה, סיפרה כי החוטפים צילמו אותם בתוך המנהרות ביום השני לשהותם בעזה. החוטפים הניחו חטיפים ישראליים בידי המשפחה המבוהלת. הסרטון מעולם לא פורסם.

חטופים משוחררים סיפרו ל"וול סטריט ג'ורנל" כי המחבלים אילצו אותם לצלם סרטונים החל מהימים הראשונים בשבי. בעוד שרבים מהחטופים אמרו שהם באמת כעסו על נתניהו והרגישו נטושים, הם ציינו שהטקסט עצמו היה מתוסרט.

אגם וחן גולדשטיין אלמוג בעצרת למען שחרור החטופים (ארכיון),צילום: גדעון מרקוביץ'

גרשון בסקין, מתווך ישראלי שסייע במשא ומתן קודם עם חמאס ב-2011, אמר כי הארגון עושה שימוש אגרסיבי ומתוחכם יותר בסרטונים במלחמה הנוכחית. "חמאס מנצל את הרגש הציבורי, שהולך ונעשה רועש וגדול יותר", אמר בסקין. "חמאס רוצה שהמלחמה הזו תסתיים, וכך הם חושבים שאפשר להפעיל לחץ על נתניהו".

משפחות החטופים ורבים בממסד הביטחוני בישראל מודאגים שהזמן אוזל עבור שאר החטופים, לאור הסכנות והתנאים הקשים שהם חווים. הזעם כלפי נתניהו גובר, כאשר מבקריו טוענים שהוא מסכל עסקה. מנגד, ראש הממשלה טוען שהקו הנוקשה שלו נועד להבטיח תנאים טובים יותר בעסקה.

באישור המשפחה: התיעוד האחרון של הרש גולדברג פולין ז"ל שנרצח בשבי חמאס

צה"ל שחרר בחודש מאי סרטון שלא פורסם שנמצא בתוך עזה, ובו נראית אלה אליקים, ילדה בת שמונה שנחטפה עם אחותה מקיבוץ נחל עוז, מקריאה שורות למצלמה עבור סרטון חטופים. צה"ל אמר שהצילומים נעשו כמה ימים לאחר שנחטפה ב-7 באוקטובר.

ישראל, שאוספת מודיעין ומידע על מקום הימצאם ומצבם של החטופים, משתמשת בסרטונים כדי לנסות להשיג מידע נוסף, למרות שחמאס נזהר שלא לחשוף מידע על מיקומם והרקע לעתים קרובות פשוט או מטושטש חלקית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר