"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הקרנת הסרט "ג'נין ג'נין 2" בוטלה - פעילת שמאל ממפלגת מק"י זומנה לחקירה

הקרנת הסרט, שהייתה אמורה להתקיים בחיפה באירוע שהכנסותיו יועדו להיתרם לעזה, בוטלה על ידי המשטרה • אחת ממארגנות ההקרנה נחקרה באזהרה • מהמשטרה נמסר: "ההקרנה בניגוד להחלטת ביהמ"ש" • מנכ"ל ארגון זכויות האדם "בצלמו": "מברך את הכוחות השפויים בחיפה"

,עודכן
0השמעה
הקרנת ג'נין ג'נין. צילום: רשתות חברתיות

מזכירה במחוז חיפה של המפלגה הקומוניסטית הישראלית, זומנה אתמול (ראשון) לחקירה תחת אזהרה במשטרה. היא נחקרה בחשד שמפלגתה תכננה להקרין את סרטו החדש של מוחמד בכרי "ג'נין ג'נין 2" במועדון המפלגה בוואדי נסנאס, ובנוסף לאסוף באירוע תרומות לסיוע הומניטרי לרצועת עזה.

הקרנת הסרט "ג'נין ג'נין 2" בוטלה - עובדת במק"י הוזמנה לחקירה,

בתום שעתיים של חקירה, היא שוחררה בלי תנאים מגבילים, למרות כוונתה להקרין הערב את הסרט. בהמשך לכך, היום הוציאה המשטרה צו סגירה למקום למשך שעות ההקרנה המתוכננת הערב.

"המשטרה לא תאפשר את הפרת החוק באופן בוטה ותפעל לאכיפתו בכל מקום שבו תזהה ביצוע עבירה או חשש להפרת הסדר הציבורי ושלום הציבור", נמסר. עוד ציינו במשטרה, כי הוצא צו סגירה למקום למשך שעות ההקרנה המיועדות.

מנכ"ל ארגון זכויות האדם "בצלמו", שי גליק, שנאבק בביטול האירוע, מסר: "אני מברך את הכוחות השפויים בעיר חיפה ואת ראש העיר יונה יהב על ביטול האירוע. חיפה הוכיחה שוב שהיא עיר ציונית שגאה בחיילי צה"ל ואזרחי ישראל. אני קורא לראש העיר להבהיר לחברי המועצה שמי שיארגן אירועים מסיתים יעוף מהקואליציה".

מוחמד בכרי,צילום: דודי ועקנין

מהמפלגה נמסר: "אנו רואים בחקירה זו ניסיון פשיסטי להטלת מורא. זו מתקפה על מה שנותר מהחירויות הדמוקרטיות בישראל, כולל חופש ההתארגנות והפעילות הפוליטית. צעד מסוכן זה בא בעקבות מספר פשיטות משטרתיות על סניפינו וגל מעצרים של חברי הנהגה במק"י, בחד"ש ובברית הנוער הקומוניסטי. נמשיך בדרכנו הפוליטית המתנגדת למלחמה ולמדיניות הממשלה. אנו קוראים לכל הכוחות הדמוקרטיים בישראל להתנגד לשיטות פשיסטיות אלה, אשר יופעלו בסופו של דבר נגד כל מבקרי השלטון".

כזכור, הסרט "ג'נין, ג'נין" משנת 2002 צולם לאחר קרב במחנה הפליטים ג'נין במהלך מבצע חומת מגן, והציג טענות על פשעי מלחמה כביכול שביצעו חיילי צה"ל. בנובמבר 2022 אסר בית המשפט העליון את הקרנתו בישראל וקבע שהסרט מהווה הוצאת דיבה ולשון הרע על חיילי צה"ל.

בניגוד לחוק, ובאקט דיקטטורי פשיסטי מובהק, מיליציית הצר הכהנאי הוציאה הערב צו סגירה למועדון ההיסטורי, מועדון הקונגרס של מק"י וחד"ש בחיפה, בו היינו אמורים להקרין את סרטו של מוחמד בכרי "ג'נין ג'נין 2" כחוק!

צנזורה ורדיפה פוליטית, איומים וניסיונות להשתיק את קול האמת לא ירתיעו אותנו.…

— Ofer Cassif עופר כסיף عوفر كسيف (@ofercass)August 26, 2024

חה״כ עופר כסיף בתגובה להחלטת המשטרה לסגור את סניף מק״י בחיפה: :בניגוד לחוק, ובאקט דיקטטורי פשיסטי מובהק, מיליציית הצר הכהנאי הוציאה הערב צו סגירה למועדון ההיסטורי, מועדון הקונגרס של מק"י וחד"ש בחיפה, בו היינו אמורים להקרין את סרטו של מוחמד בכרי "ג'נין ג'נין 2" כחוק! צנזורה ורדיפה פוליטית, איומים וניסיונות להשתיק את קול האמת לא ירתיעו אותנו. נתנגד בכל כוחנו לפשעי ממשלת הדם, הגזע והזוועות, עד שנעיף אותה לכל הרוחות. תתעוררו ותתנגדו, כי אתם הבאים בתור!"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר