ג'יוורה איברהים וזירת פגיעת הרקטה במג'דל שמס. צילום: דוברות מד"א

אחרי יותר מיממה: זוהו שרידי גופתו של גי'וורה איברהים, שנפגע באסון במג'דל שמס

ניסיונות החיפושים אחר ג'יוורה בן ה-11 התבצעו בבתי החולים באזור • החשש העיקרי: רקטה פגעה בו ישירות • במכון לרפואה משפטית מבצעים בדיקות dna • משפחתו ביקשה כל מידע אפשרי

[object Object]

לאחר יותר מיממה, זוהו הערב (ראשון) שרידי גופתו של ג'יוורה איברהים, שנפגע באסון במג'דל שמס, במכון לרפואה משפטית באבו כביר. משפחתו של איברהים בן ה-11, שנראה לאחרונה במגרש המשחקים במג'דל שמס שבו פגעה רקטה, פנתה היום לציבור בבקשה לסיוע באיתורו. ניסיונות החיפוש נעשו בכל בתי החולים באזור, אך ללא תוצאות. החשש העיקרי הוא כי הילד ספג פגיעה ישירה במהלך האירוע.

במג'דל שמס פרסמו הבוקר את שמותיהם של 11 מבין 12 הילדים והנערים שנרצחו אמש בפגיעה הישירה של הרקטה ששיגר חיזבאללה ליישוב הדרוזי שבצפון רמת הגולן. הבוקר החלו טקסי ההלוויות של הרוגי האסון. טקס התפילה נערך מחוץ לבית העם. ארונות של עשרה נרצחים הוצבו ברחבה ואלפים התקבצו סביבם. 

הלווית הילדים במג'דל שמס, צילום: אייל מרגולין / ג'יני

במכון הלאומי לרפואה משפטית באבו כביר מבצעים בדיקות DNA לממצאים שונים שנאספו מהזירה במג׳דל שמס בניסיון לאתר את הנעדר.

יוסף חדאד פרסם טקסט ברשת החברתית בו כתב על איברהים: "הילד החמוד הזה הוא ג'יוורה איברהים, בן 11 ממג'דל שמס. אתמול הוא היה במגרש הכדורגל עם חבריו. מאז נפילת הטיל של חיזבאללה הוא נעדר. אף אחד לא ראה אותו. נעלם כאילו בלעה אותו האדמה. החשש העיקרי הוא שג'יוורה פשוט ספג את הטיל ישירות ולא נשאר ממנו כלום. האפשרות המזעזעת הזו מעידה הכל על הזוועות ועל הטרור של חיזבאללה בשליחות איראן!".

"הדם שלנו רותח - אנחנו רוצים נקמה"

אלפים מהגולן הגליל ומהכפר מג'דל שמס הגיעו לחלוק כבוד אחרון בבית העם במג'דל שאמס. בני המשפחה עומדים בבית העם ואלפים עוברים על פניהם, מתפללים תפילות אבל. משם יעברו גופות הנרצחים לבית העלמין במרכז הכפר.

סאמר סעיד אחמד, דודה של איזיל בת ה-12 מספר: "הייתי במטעים וראיתי אבק. רצתי לאירוע. התמונות היו מזעזעות. ילדים זה חופש, אי אפשר לסגור אותם בבית אבל הם לא הפרו הנחיות של פיקוד העורף. בסך הכל שיחקו כדורגל. עכשיו הדם שלנו רותח - אנחנו רוצים נקמה. איזיל אהבה כדורגל, היו לה חלומות".

אבלים במג'דל שמס, הבוקר, צילום: רויטרס

הימן עוודת מהיישוב סיפר: "הבן שלי היה צריך ללכת לשם ולא הרשתי לו ללכת. הוא התקשר לחבר שלו והחבר לא ענה. הוא נהרג שם. נאגי חלבי. הם חברים טובים ומשחקים ביחד".

שון פרו, קרוב משפחתה של ילדה שנפצעה: "סערת רגשות, קשה לעכל את המצב. יש תחושות של כעס, של עצב, חוסר ודאות. זה כנראה הדבר הכי נורא שפגע מאז 7 באוקטובר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...