"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

משפחות חטופים ברקע נסיעת רה"מ לוושינגטון: "רק נתניהו מונע את העסקה"

עינב צנגאוקר: "נתניהו הכניס תנאים חדשים, הקשיח עמדות, וטען שלא צריכים להיות בלחץ - כי החטופים רק סובלים ולא מתים. אלה אמירות מעוותות של ראש ממשלה מנותק" • אתמול אמר מזכיר המדינה האמריקני, אנתוני בלינקן, בכנס הביטחון באספן כי עסקת החטופים נמצאת "בישורת האחרונה"

,עודכן
0השמעה

עינב צנגאוקר: " כל המכשולים הוסרו - רק נתניהו מונע את העסקה" // משה בן שמחון

משפחות חטופים קיימו הערב (שבת) הצהרה לתקשורת ברקע יציאת רה"מ בנימין נתניהו לוושינגטון בשבוע הבא.

המשפחות הדגישו כי העסקה מוכנה לסגירה כבר כמה שבועות, כל המכשולים הביטחוניים הוסרו, אך נתניהו מטרפד את ביצועה.

אמו של מתן, עינב צנגאוקר: "זהו היום ה-288 שבו בני משפחותינו נמצאים בגיהנום בעזה. יש עסקה על השולחן מוכנה לסגירה כבר כמה שבועות. ואנחנו עומדים כאן היום, אחרי עוד שבוע מבוזבז שבו נתניהו שוב טרפד וגרר רגליים. הוא דחה דיונים, הכניס תנאים חדשים, הקשיח עמדות, וטען שלא צריכים להיות בלחץ, כי החטופים רק סובלים ולא מתים. אלה אמירות מעוותות של ראש ממשלה מנותק שלא רוצה עסקה! בניגוד לכל טענות הקש של נתניהו, בכירי מערכת הביטחון כבר הודיעו שאין מניעה ביטחונית לעסקה.

עינב צנגאוקר בהצהרת משפחות החטופים,צילום: גדעון מרקוביץ'

"כל המכשולים הביטחוניים הוסרו, נותרו רק מכשולים פוליטיים, פושעים ומופקרים. יש אדם אחד שעומד ביני לבין מתן - ובינינו לבין יקירנו. וזה ראש הממשלה שיותר חשוב לו להציל את כסאו מלהציל חיים! נתניהו – די לטרפד! לחטופים נגמר הזמן, ואחרי שהשגת את תמונת הניצחון שלך עם חיסול דף, חובתך להביא עסקה. צא עוד הערב לפני שאתה ממריא לארה"ב ותודיע שאתה מקבל את העסקה! בלי תנאים חדשים, בלי טריקים ובלי שטיקים".

בנו של אלכס, מתי דנציג: "ראש המוסד מזהיר שלבנות בשבי אין זמן, שר הביטחון מזהיר שתיכף גורלם של החטופים ייחרץ – ולראש הממשלה יש זמן לדאוג להישרדות הפוליטית שלו, על חשבון חיים החטופים. זה טירוף מערכות מוחלט. קבוצה של משפחות שמפגינות כאן בגשר בגין יוצאת במשלחת עצמאית לארה"ב בזמן ביקור נתניהו בוושינגטון. בכל העולם ידעו שנתניהו הוא ראש ממשלה שמפקיר את אזרחיו בידי ארגון טרור רצחני".

בת דודו של החטוף עופר קלדרון, יפעת: "אנחנו קוראים לגלנט, לראשי מערכות הביטחון ולחברי צוות המשא ומתן - תמשיכו להילחם על החטופים ואל תתנו לו לטרפד! ואם נתניהו שוב מטרפד את העסקה – צאו מיד לציבור ותגידו אמת. העם איתנו, העם רוצה את החטופים בבית, אנחנו קוראים לרוב השפוי בממשלה ולכל בעלי המצפון: תמשיכו לדחוף לעסקה! אל תתנו לנתניהו לטרפד אותה, ואל תתנו לקיצוניים בממשלה המנותקים מהעם, להקריב את בני משפחותינו".

בת דודו של עופר, יפעת קלדרון:,צילום: גדעון מרקוביץ'

כלתו של גדי מוזס, עינב: "אנחנו מביטים בעיני הציבור שיצא איתנו בשבוע שעבר לארבעה ימי צעדה בחום קיצוני, ובעיני הציבור שמממשיך להפגין איתנו יום יום בשער בגין וברחבי הארץ, אנחנו מלאים תודה, ורוצים לומר לכם: אתם התקווה! ההתגייסות האזרחית המדהימה למאבק, היא ההוכחה שיש לנו כוח. החטופים שומעים אותנו, רואים אותנו וקוראים לנו להפגין למענם. אז אנחנו משמיעים כאן את קולם של כל החטופים לכל הציבור: בואו להפגנות, תילחמו! רק לחץ ציבורי יחזיר אותם, זה המאני טיים, לא מרפים עד שהם חוזרים! זה הזמן להחזיר הביתה את כולם".

נכדתו של עודד ליפשיץ, מאיה ליפשיץ בת ה-9: "אני מתגעגעת לסבא שלי, עודד ליפשיץ, כולנו מתגעגעים ל-120 חטופים, תחזירו לנו אותם הביתה, עכשיו".

מאיה, נכדתו של עודד ליפשיץ,צילום: גדעון מרקוביץ'

עדיין לא ברור האם פגישתו של ראש הממשלה עם נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, שחלה בקורונה, תתקיים ביום שני או תידחה. נתניהו אמור להיפגש עם סגניתו של ביידן, קמלה האריס. אתמול אמר מזכיר המדינה האמריקני, אנתוני בלינקן, בכנס הביטחון באספן כי עסקת החטופים נמצאת "בישורת האחרונה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר