"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שני שליש מהנפגעים בערים החרדיות: ישראל מסכמת שנת שיא בתמותת ילדים
52% מכלל מקרי תמותת ילדים בתאונות בשנה החולפת היו בקרב ילדים ערבים • בארבע השנים האחרונות שיעורי התמותה בקרב ילדים חרדים כתוצאה מתאונות היה פי 1.7 לעומת יהודים שאינם חרדים • יו"ר הוועדה ח"כ אברהם בצלאל: "פחות השקעה מביאה ליותר תאונות ופגיעות, ואת זה אנו מוכרחים לשנות"
זירת תאונת דרכים בה היה מעורב ילד (ארכיון). צילום: דודו גרינשפן

שני שליש מהנפגעים בערים החרדיות: ישראל מסכמת שנת שיא בתמותת ילדים

52% מכלל מקרי תמותת ילדים בתאונות בשנה החולפת היו בקרב ילדים ערבים • בארבע השנים האחרונות שיעורי התמותה בקרב ילדים חרדים כתוצאה מתאונות היה פי 1.7 לעומת יהודים שאינם חרדים • יו"ר הוועדה ח"כ אברהם בצלאל: "פחות השקעה מביאה ליותר תאונות ופגיעות, ואת זה אנו מוכרחים לשנות"

מירב סבר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

שנת שיא בתמותת ילדים מתאונות - ושיעורי תמותה גבוהים יותר בקרב חרדים, כך עולה מנתוני הדוח החדש של מרכז המחקר והמידע של הכנסת, שהוצג היום (שני) בדיון מיוחד של הוועדה לצמצום פערים חברתיים בפריפריה בכנסת, ומתמקד בפגיעות ומקרי מוות של ילדים כתוצאה מתאונות בכלל ובפרט תאונות דרכים.

21% מכלל הילדים הנפגעים, הפזורה הבדואית בנגב, צילום: דודו גרינשפן

מהנתונים עולה כי בשנת 2023 דווח על 104 מקרי מוות של ילדים ובני נוער כתוצאה מתאונה, וכמחצית מהמקרים הם בתאונות דרכים. יתר התאונות הן בעיקר טביעה וחנק. 52% מכלל מקרי התמותה בשנה זו היו בקרב ילדים ערבים ומתוכם 21% היו מהאוכלוסייה הבדואית. 46% מהמקרים היו בקרב ילדים יהודים ו-11% מתוכם היו בקרב ילדים חרדים.

בין השנים 2019 ל-2023 שיעורי התמותה בקרב ילדים חרדים כתוצאה מתאונות היה פי 1.7 לעומת יהודים שאינם חרדים. קרוב למחצית מכלל מקרי התמותה בשנים אלו היו בקרב ילדים מהרשויות במצב סוציו אקונומי נמוך.

66% מהנפגעים - ילדים, מודיעין עילית, צילום: יוסי זליגר

עוד עולה מהדוח כי בשנת 2023 נהרגו הכי הרבה ילדים בגילי 0 עד 14 – 35 ילדים. בסך הכל בשנים 2018 עד 2022 נפגעו בתאונות דרכים 11,301 ילדים. בנוסף, שיעור הנפגעים הילדים בתאונות בערים החרדיות גבוה יותר משמעותית: 66% מהנפגעים במודיעין עילית ו-58% מהנפגעים בתאונות בביתר עילית היו ילדים, לעומת 3.7% בלבד בתל אביב-יפו.

יו"ר הוועדה, ח"כ אברהם בצלאל (ש"ס), אמר בהתייחס לנתונים: "כבישי הפריפריה צפופים פחות, מה שלכאורה אמור היה להעניק ביטחון לנוסעים, אולם פערי ההשקעה בתשתיות בין מרכז הארץ לפריפריה הם משמעותיים ורוחביים והמשוואה היא פשוטה. פחות השקעה מביאה ליותר תאונות ופגיעות, ואת זה אנו מוכרחים לשנות. בדיון נעמוד על זכותם של תושבי הפריפריה וילדי הפריפריה בפרט לבטיחות ולשוויון".

ח"כ אברהם בצלאל, צילום: אורן בן חקון

ד"ר ניר סמואל, מומחה לטראומה בילדים ורופא בכיר במחלקה לרפואה דחופה (מלר"ד) בשניידר, אמר "אנחנו יודעים שיש הבדלים בין ילדים מקבוצות שונות באוכלוסייה. גם בעולם, אוכלוסיות מוחלשות מתבטאות בשיעורי פציעות והיפגעות גבוהים יותר. בארץ אנחנו גם רואים פערים בין האוכלוסיות השונות אך הנגישות לרפואה בארץ היא יחסית טובה. כאן כולם מגיעים בסוף לאותם מרכזים רפואיים ולאותה איכות טיפול".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...