"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שלוש שנים לאסון מירון: "אין חדש - לא מהיועמ"שית ולא מהמשטרה"
טום כהן, שבנו אלי ז"ל נספה בהילולה, סיפר ל"ישראל היום": "ניתן היה למנוע את הצפיפות, אם מנהל האירוע היה פועל כראוי, 45 אנשים עדיין היו איתנו היום" • ליברמן קרא לנתניהו לקחת אחריות • ח"כ אפרת רייטן: "אמני ההפקרה וההפקרות"
זירת האסון במירון. צילום: רויטרס

שלוש שנים לאסון מירון: "אין חדש - לא מהיועמ"שית ולא מהמשטרה"

טום כהן, שבנו אלי ז"ל נספה בהילולה, סיפר ל"ישראל היום": "ניתן היה למנוע את הצפיפות, אם מנהל האירוע היה פועל כראוי, 45 אנשים עדיין היו איתנו היום" • ליברמן קרא לנתניהו לקחת אחריות • ח"כ אפרת רייטן: "אמני ההפקרה וההפקרות"

מירב סבר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

שלוש שנים לאסון מירון:היום (שלישי) מצייניםהאסון האזרחי הגדול בתולדות מדינת ישראל. מלבד מנכ"ל המקומות הקדושים יוסף שווינגר שהתפטר, איש מהאחראים לא לקח אחריות אישית ולא התפטר.

נתניהו%3A "לא ידעתי שיש בעיית בטיחות במירון" %2F%2F לע"מ

טום כהן, שבנו אלי נספה באסון מירון, אמר ל"ישראל היום": "הגשתי תלונה במשטרה נגד מר צבי הלר, שהיה אחראי על ניהול מתחם 'תולדות אהרון' בו התרחש האסון. במסמכי האישורים שהלר חתום עליהם, והוצגו בפני הוועדה, אפשר לראות שקיבל את מסמך הדרישות חודש וחצי לפני האירוע".

בנוסף, אמר כהן, "יש פירוט מדויק על תפוסת הקהל, יציאות חירום ועוד, ואפילו הוראות ברורות איך לנהוג בצפיפות. ברגע האסון היה במקום כ-25 אלף אנשים, בעוד שבתיק הבטיחות אושרו כמה אלפים בודדים".

הר מירון בליל האסון, צילום: דוד כהן - ג'יני

"הלר, כמנהל האירוע, היה חייב למנוע את הצפיפות ואם היה פועל ככתוב, היה נמנע האסון הנוראי. בני, יחד עם 44 איש שקיפחו את חייהם היו איתנו היום".

במקביל, כהן ביקש לפגוש את היועמ"שית כדי להבין מדוע אינה מורה למשטרה להמשיך בחקירות הפליליות כפי שהומלץ בדו"ח. "אין חדש - לא מהיועמ"שית ולא מהמשטרה. למרות שכבר עברו חודשיים מאז שנמסר הדו"ח. נכון להיום, אני עדיין מחכה לעדכון".

זירת האסון במירון, צילום: דוד כהן-ג׳יני

שי, בנו של משה צרפתי ז"ל, שנספה אף הוא באותה הילולה, הביע את אכזבתו מהתוצאות בשטח של הוועדה והביע מורת רוח מההמלצות האישיות כלפי ראש הממשלה נתניהו ויו"ר הכנסת אמיר אוחנה. "הן היו צריכות להיות חריפות יותר", אמר.

יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, התייחס לאסון הנורא וניצל את ההזדמנות לקרוא לנתניהו לקחת אחריות.

"בדיוק לפני שלוש שנים קרה האסון האזרחי הגדול בתולדות המדינה, שאירע בהילולת רבי שמעון בר יוחאי במירון, בו נספו 45 גברים וילדים, ונפצעו 102 בני אדם. שלוש שנים בדיוק מאז, ונתניהו עוד לא קיבל אחריות על אותו אסון נורא. בדיוק כפי שהוא מסרב לקחת אחריות על האסון הביטחוני הגדול בתולדות המדינה, שאירע ב-7 באוקטובר".

גם ח"כ אפרת רייטן ממפלגת העבודה כתבה: "היום נציין שלוש שנים לאסון מירון. 45 בני אדם נרמסו ונמחצו למוות בגלל הפקרה, חדלון אישים והתעלמות משחיתויות. כמו היום, גם אז הם אמרו 'לא ידענו, לא שמענו'. אמני ההפקרה וההפקרות".

"גם מסקנות וועדת החקירה לרבות מסקנות אישיות לא מרשימות את חברי הממשלה הזו," הוסיפה רייטן. "בלי הנהגה חדשה, אחרת, צנועה, תכליתית, אומרת אמת ובעיקר שיודעת להנהיג ולקחת אחריות. בלי ג'ובים לאנשים לא מתאימים, בלי קומבינות, רק יושרה ודרך ארץ, אי אפשר להתחיל בתיקון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...