"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בלי גדר, בלי הגנה ובלי כיתת כוננות שמפטרלת בישוב: החשש של תושבי היישוב הסמוך לגבול ירדן

צה"ל החליט לשחרר משירות מילואים את חברי כיתת הכוננות שפטרלו בכל העת ביישוב שסמוך לגבול ירדן • התושבים מתריעים: "מה יקרה אם תהיה חדירת מחבלים במהלך היום?"

,עודכן
0השמעה
באר אורה. צילום: משה שי

תושבי הישוב באר אורה הסמוך לגבול ישראל-ירדן גילו הבוקר (שלישי) כי תפיסת הביטחון שלהם התערערה, לאחר שצה"ל החליט לשחרר משירות מילואים את חברי כיתת הכוננות שפטרלו בכל העת בתוך הישוב ועל הגדר.לעת עתה המענה לחדירת מחבלים או כל איום אחר על הישוב הוא חברי כיתת הכוננות מתוך היישוב וכוחות הצבא הנמצאים במחוץ ליישוב.

*מסתערבי מג״ב מחלצים אזרחים תוך חילופי אש במסגרתם חיסלו מחבלים // צילום: דוברות המשטרה

על רקע העלאת הכוננות בישראל והחשש כי בתום רמאדן תחל הסלמה, התושבים מתריעים: "מה יקרה אם תהיה חדירת מחבלים במהלך היום? במקרה כזה מרבית חברי כיתת הכוננות של הישוב לא נמצאים בכלל בישוב, אלא בעבודה או בכל מקום אחר. ובאין חברי כיתת כוננות 24 שעות ביממה - מי יגן עלינו? ייקח לצבא זמן להגיע ובינתיים נהיה חשופים".

באר אורה,צילום: משה שי

הבוקר קיבלו חברי היישוב הודעה מרבש"צ היישוב, ולפיה חיילי המילואים שגויסו בתחילת ראמדן כתוספת לכיתת הכוננות של הישוב ישוחררו מחר מתפקידם, ביום שבו מסתיים ראמדן. אותם חיילי מילואים גויסו עם תחילת הראמדן מתוך כוונה לעבות את מערך ההגנה היישובי. חברי הכוננות שהו כל העת בישוב, ביצעו כל העת סיורים על גדרות הישוב, ברחובותיו וסמטאותיו ופיקחו על התנועה בשערי בישוב, יומם ולילה.

כאמור, בצה"ל הוחלט לסיים מחר את שירות המילואים שלהם ולגרוע אותם ממצבת כוח האדם של כיתת הכוננות של הישוב, הנמצא במרחק כמה מאות מטרים מגבול ירדן. הגנת היישוב תחזור ותתבסס על הרבש"צ בישוב, כיתת הכוננות היישובית וכוחות הצבא הנמצאים מחוץ ליישוב לאורך הערבה.

נזכיר כי בשבוע שעבר לוחמי ההגנה האווירית יירטו בהצלחה מטרה אווירית חשודה שחצתה משטח ירדן למרחב הערבה.

מדובר צה"ל נמסר בתגובה:"חברי כיתות כוננות מגוייסים בישובים בהתאם להערכת מצב שוטפת ושיקולים מבצעיים. כאשר אינם מגוייסים, חלקם נמצאים בכוננות ביישובים על מנת לקפוץ בעת אירוע מבצעי. במהלך חודש הרמאדן, חלק מחברי כיתת הכוננות גויסו לשירות מילואים פעיל שבמהלכו ביצעו משימות שונות בהגנת הישוב. במסגרת תפיסת ההגנה המרחבית, הישוב מוגן על ידי מערכות הגנה שונות לצד כיתת הכוננות ופעילות שוטפת של כוחות צה״ל במרחב. צה"ל מוקיר את פעילותם של חברי כיתת הכוננות, אשר מהווים מרכיב משמעותי בהגנה על היישובים:.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר