"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פחות מחמש שעות נותרו: שיעור ההצבעה עומד על כ-31 אחוזים

על פי נתוני משרד הפנים, נכון לשעה 17:00 מימשו את זכותם הדמוקרטית 2.2 מיליון אזרחים • במגזר הערבי מורגשת היענות גבוהה יותר בהשוואה לכלל האוכלוסיה • בקרב הערים הגדולות, בני ברק מובילה עם 35% הצבעה • בעקבות המלחמה והצבעות החיילים ברצועת עזה ופצועים המאושפזים בבתי החולים, יש צפי לכ-400,000 מעטפות כפולות שיקשו על ספירת הקולות

,עודכן
0השמעה

העיר שלי - פרק 25

5 שעות נותרו בבחירות לרשויות המקומיות ואחוזי ההצבעה נמוכים ביותר נרשמים ברחבי הארץ. נראה כי הישראלים מעדיפים להעביר את יום השבתון בקניונים, באתרי הטבע ומקומות הבילוי ונכון לשעה זו מעדיפים לוותר על זכותם הדמוקרטית המקומית ומדירים את רגליהם מהקלפיות בערים ובישובים.

מנתוני ההצבעה בבחירות לרשויות המקומיות שמדווחים למרכז השליטה של משרד הפנים, עולה כי נכון לשעה חמש אחר הצהרים, הצביעו מעל 2,2 מיליון בוחרים, שהם כ-31% מכלל בעלי זכות ההצבעה, לא כולל המצביעים במעטפות הכפולות. זאת לעומת 40% בבחירות הקודמות בשנת 2018.

אחוזי ההצבעה הגבוהים ביותר עד כה נרשמו ב:
דייר חנא – 65%
ירכא – 63%
רכסים – 61%
בערים הגדולות בני ברק מובילה כרגע עם כ-35%
אשדוד – 31%
תל אביב-יפו – 28%
חיפה – 26%
באר שבע – 25%

ביחס למערכות הבחירות הקודמות, אחוז ההצבעה נמוך מאוד ולשם השוואה בשנת 2018 הסתיים יום הבחירות עם כ-60% הצבעה, עליה של כ-9% מהבחירות בשנת 2013, אז נרשמו כ-51% הצבעה. חשוב לציין כי בשנת 2013 התקיימו גם בחירות לכנסת ה-19 ושם נרשמו יותר מ-67% אחוזי הצבעה.

חשוב לציין כי בעקבות המלחמה והצבעות החיילים ברצועת עזה ופצועים המאושפזים בבתי החולים, מממשים את זכותם באמצעות מעטפות כפולות בקלפיות נגישות. על פי משרד הפנים יש צפי לכ-400,000 מעטפות כפולות שיקשו על ספירת הקולות.

קניון TLV ביום הבחירות המוניציפליות,צילום: טל איזק

על פי היחידה לפיקוח ארצי על הבחירות אחוזי הצבעה גבוהים במיוחד נרשמים בערים ובישובים ערביים דוגמת מעיליא, דייר חנא, כסיפה, עין מאהל, לקיה, רכסים ודאלית אל-כרמל. ואילו במועצה האיזורית מטה אשר (כוללת את הרי הגליל המערבי והעיר עכו) והמועצה האיזורית חוף השרון (איזור שפיים, געש, יקום) נרשמים אחוזי הצבעה נמוכים במיוחד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר