Loading...
תיעוד: היירוטים באצבע הגליל נראים מחיפה // השימוש נעשה בהתאם לסעיף 27א׳ לחוק זכויות יוצרים
עשרות רקטות שוגרו לצפון: צה"ל תקף את מקור השיגור בלבנון
לאחר עשרות רקטות לצפון, צה"ל תקף את המשגר ממנו הן שוגרו בדרום לבנון • כיפת ברזל יירטה את מרבית הרקטות, אולם זוהו נפילות בשטחים פתוחים • אין נפגעים כתוצאה מהירי • מוקדם יותר, צה"ל תקף שורת מטרות חיזבאללה בדרום לבנון
Your browser doesn’t support HTML5 audio
המלחמה בצפון:ירי מאסיבי בוצע בשעות הערב (שישי) ליישובי הגליל ולקריית שמונה. על-פי דיווחים ברשת אל-מיאדין הלבנונית, אשר מזוהה עם חזבאללה, חיזבאללה שיגר כ-30 רקטות ליישובי הצפון. אזעקות נשמעו בשמיר, בקריית שמונה, בכפר סאלד, בשדה נחמיה, בכפר בלום ובמנרה.
לאחר המטח, זיהו כוחות צה"ל את אחד המשגרים מהם בוצע הירי, במרחב קלעת דבה שבלבנון, כלי טיס השמיד את המשגר.
בצה"ל מאשרים כי לוחמי ההגנה האווירית יירטו בהצלחה עשרות שיגורים שבוצעו, אולם חלקם נפלו בשטחים פתוחים. לפי שעה זו, אין נפגעים כתוצאה מהירי. כמו כן, ראייה לעוצמת המטח היא שאת היירוטים בעקבותיו, היה ניתן לראות גם מחיפה.
בשעות הצהריים דיווח צה"ל על שורת תקיפות שבוצעה בדרום לבנון, זאת בתגובה לירי רקטי שבוצע מוקדם יותר היום לשטח הארץ. במסגרת התקיפה הושמדו אתר צבאי בו פעלו מחבלי ארגון הטרור חיזבאללה במרחב מרון א-ראס ושלושה מבנים צבאיים של הארגון במרחב הכפרים יחמר וא-נקורה שבדרום לבנון.
כמו כן, צה"ל תקף במהלך היום בארטילריה ובמרגמות במספר מרחבים בדרום לבנון ואמש מטוסי קרב תקפו תשתית טרור נוספת במרחב מיס אל-ג'בל. בנוסף לאלו, כוחות צה"ל תקפו את מקורות הירי מהם שוגרו מוקדם יותר היום טילים לצפון הארץ.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

