"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שינוי מגמה: כך השפיעה המלחמה על שוק השכירות בכל הארץ

מלחמת חרבות הברזל משפיעה על שוק מחירי השכרת הדירות • בדיקה שנערכה בעזרת האתר "יד 2" מראה כי חלה ירידה ניכרת בחוזי השכרה לשנה • בקריית מוצקין 20% מבעלי הדירות הורידו את מחירי השכירות בממוצע ב-8%, בעכו נרשמה ירידה של 12.3% ובגבעתיים השכירות ירדה ב6.7%

,עודכן
0השמעה
מחירי השכירות עולים. צילום: אסי חיים

כוח לשוכרים:מלחמת חרבות הברזל משפיעה על שוק מחירי השכרת הדירות בכל רחבי הארץ. בזמן שרבים מהמשכירים מגוייסים ומשפחות רבות פונו מבתיהם, בדיקה שנערכה בעזרת האתר "יד 2" מראה כי בחוזי השכרה לשנה חלה ירידה, כשבעלי המודעות מורידים את מחירי השכירות. זאת בהשוואה למחירים למפונים לטווח קצר.

יירוטים ונפילות רסיסים בקריית שמונה

המחשבון של YADATA מראה כי 20% מבעלי הדירות להשכרה בערי הצפון הורידו מחיר במהלך חודש נובמבר. בעלי הדירות מתפשרים על מחירי השכירות בניסיון למלא את הבתים.

לא רק בצפון

בקריית מוצקין, לדוגמא, 20% מבעלי הדירות הורידו את מחירי השכירות בממוצע ב-8%. בעכו נרשמה ירידה של 12.3%, כש-11% מבעלי הדירות הפחיתו את המחיר, ונתונים דומים אפשר למצוא גם בעפולה.

רכבים צבאיים בקריית שמונה,צילום: אייל מרגולין/ג'יני

ירידת המחירים מסתמנת לא רק בצפון הארץ, אלא גם במרכזה כשגם בגבעתיים מחירי השכרת הדירות ירדו ב6.7%, כש-19% מבעלי הדירות עידכנו את המחיר אותו הם דורשים. כך חלה ירידה גם בתל אביב, קריית אונו, הוד השרון וערים נוספות ברחבי הארץ.

לדברי מנכ"ל קבוצת יד 2, תומי שנפלד: "אנו רואים תנודות גבוהות במחירי השכירות בחודש נובמבר. הממצאים מאפשרים למשכירי הדירות, לשוכרים וגם למשקיעים שבוחנים רכישת דירה להשקעה, לקבל אומדן מחיר עדכני נכון להיום, המותאם לנכס בכל עיר ורחוב בארץ, ולקבל בעקבות זאת החלטה מושכלת".

פגיעת רקטה באשקלון אוקטובר 2023,צילום: קובי גדעון לעמ

עוד עולה מהמחקר, כי מתוך סך כל המודעות הפעילות לדירות/בתים להשכרה באתר, ב-14% מהמקרים הורידו מחיר לפחות פעם אחת מאז שעלו לאתר.

בנוסף, בחודש נובמבר נרשמה ירידת מחיר ממוצעת של 7.4% בדמי השכירות במודעות באתר, כשהפלח שבו נרשמה הירידה החדה ביותר הוא בתים פרטיים/קוטג'ים – 8.9% ירידה, ובדירות הגג/פנטהאוז נרשמה ירידה של 8.2% בממוצע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר