"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"זה היה אמור להיגמר אחרת": הוא למנוחות אלון שמריז, שנחטף ונורה בשוגג על ידי צה"ל
המונים הגיעו ללוות את אלון שמריז ז"ל בבית העלמין שבקיבוץ שפיים • שמריז, שנחטף לרצועה מביתו בכפר עזה ושרד בשבי חמאס 70 ימים, נורה למוות בידי חיילי צה"ל בתקרית הטראגית בסג'עייה • אחיו אמר בהלוויה: "עשית הכול נכון. מי שהפקיר אותך גם רצח אותך" • האמא דקלה: "עוד רגע היית אצלי בידיים - העצב אין לו סוף"
הלוויתו של אלון שמריז, החטוף שנורה למוות בשוגג. צילום: ללא

"זה היה אמור להיגמר אחרת": הוא למנוחות אלון שמריז, שנחטף ונורה בשוגג על ידי צה"ל

המונים הגיעו ללוות את אלון שמריז ז"ל בבית העלמין שבקיבוץ שפיים • שמריז, שנחטף לרצועה מביתו בכפר עזה ושרד בשבי חמאס 70 ימים, נורה למוות בידי חיילי צה"ל בתקרית הטראגית בסג'עייה • אחיו אמר בהלוויה: "עשית הכול נכון. מי שהפקיר אותך גם רצח אותך" • האמא דקלה: "עוד רגע היית אצלי בידיים - העצב אין לו סוף"

ירון דורון
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

המונים הגיעו היום (ראשון) ללוות אתאלון שמריז, שנחטף לרצועת עזה בשבת השחורה, ונורה למוות בשוגגעל ידי חיילי צה"ל, בבית העלמין שבקיבוץ שפיים.

שמואל בוכריס

אחותו של אלון ז"ל ספדה לו בהלוויתו ואמרה: "רק לפני כמה ימים עמדתי מול מלא אנשים וסיפרתי כמה קשה בלעדיך. היינו בטוחים שהחור בלב יתמלא. זה היה אמור להיגמר אחרת. אתה אמור להיות בחיים".

עוד אמרה בכאב: "כל הזמן אני רק חושבת מה היה קורה אם. יש לנו עוד פערים להשלים אבל זה ביני לבינך. לא אשכח אותך ואיזה גיבור אתה".

"היה אמור להיגמר אחרת". הלוויתו של אלון שמריז, החטוף שנורה למוות על ידי כוחותינו, צילום: ללא

"לא ידעת מה זה אור יום מחוץ למנהרה, ואז ניסיתם לברוח. ניסיתם לצאת החוצה וגיליתם עולם שלם בחוץ. יצאת מהמנהרה והחלטת שאתה הולך על זה. אלון, זה היה אמור להיגמר אחרת. היית אמור להיות בחיים. אלון שלי, אני ממש מצטערת על מה שעברת. אין דרך לתקן את האסון שקרה, אני מתגעגעת אליך. אתה גיבור אחרי 70 יום בגיהינום. תנוח, אח שלי".

אחיו אמר בהלוויה: "עשית הכול נכון. מי שהפקיר אותך גם רצח אותך".

משפחתו של אלון שמריז, החטוף שנורה למוות על ידי כוחותינו, בהלוויתו, צילום: ללא

"תודה לעם שעטף אותנו בתקווה. אחי, במותך תצווה חיים, שיבינו שצריכים לשחרר את החטופים מהר. הלכתי להגן על הקיבוץ ולא הגנתי עליך. הוחזקת על-ידי מפלצות בלי מים. באמת ברחת מכולם, חיכית לגאולה. ראית כבר את האור, מסכן שלי. חשבתי שהנורא מכל היה, חשבתי שנגמרו לי הדמעות ושוב זה קרה. אני עדיין מחכה לך, אוהב אותך".

האם דיקלה דיברה מעל הקבר: "אלוני שלי, ילד גיבור של אמא, הפכנו עולם למענך. היית גיבור, שרדת 70 יום בתופת, עוד רגע היית אצלי בידיים. העצב אין לו סוף, אוהבת אותך, אמא".

"אני עדיין מחכה לך". הלוויתו של אלון שמריז ז"ל, צילום: ללא

שמריז, בן 26 במותו, התגורר בשכונת הצעירים בכפר עזה. הוא עמד להתחיל תואר בהנדסת מחשבים במכללת ספיר. משפחתו וחבריו הגדירו אותו כאדם שאוהב את החיים וחובב כדורסל מושבע.

אות החיים האחרון ממנו התקבל ב-7 באוקטובר בסביבות השעה 10:00, לפני חטיפתו. "תהיה חזק, אוהבים אותך", כתב לו אחיו יונתן בוואטסאפ. אלון השיב בלב אדום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...