"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שר הפנים לראש עיריית גבעתיים: "צמצום נוכחות עובדים ערבים - לשחק לידי אויבינו"
ארבל לקוניק: "אמירתך - פגיעה בכבודם ובזכותם החוקתית לשוויון של ערבים" • עוד כתב: "לא להסית איש כנגד רעהו"
קוניק וארבל. צילום: רונן אקרמן, חיים גולדברג/ פלאש 90

שר הפנים לראש עיריית גבעתיים: "צמצום נוכחות עובדים ערבים - לשחק לידי אויבינו"

ארבל לקוניק: "אמירתך - פגיעה בכבודם ובזכותם החוקתית לשוויון של ערבים" • עוד כתב: "לא להסית איש כנגד רעהו"

סוניה גורודיסקי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

שר הפנים משה ארבל פנה נזף היום (חמישי) בראש עיריית גבעתיים רן קוניק בעקבות אמירתו מאתמול שלפיה "כרגע, נוכחות של עובדים ערבים היא בעייתית".

"לצערי הרב, הובאה בפניי אמירתך שלפיה 'כרגע, נוכחות של עובדים ערבים היא בעייתית'. זאת כהסבר להחלטתך להשבית אתרי בנייה, לצמצם נוכחות עובדים ערבים בפרויקטי תשתית ואף בניקיון הרחובות. החלטה שמצטרפת להחלטות של ראשי רשויות נוספים להשבית אתרי בנייה בתקופה זו. החלטות מעין אלו מרסקות את מרקם החיים המשותפים במדינה. הן פוגעות לא רק בפרנסתם של אותם עובדים (וכן של עובדים רבים אחרים שאינם ערבים), אלא בעיקר בכבודם ובזכותם החוקתית לשוויון", כותב השר ארבל.

"בכך, ההחלטה משחקת לידי אויבינו שמבקשים לזרוע פירוד ואיבה בין אזרחי ישראל. חובה עלינו לומר ולשוב ולציין גם את המובן מאליו - לגבי קיום איסור חמור לפגוע בפרנסתו של אדם על רקע מוצא, לאום או דת. זאת בין אם הפגיעה היא באופן ישיר (באמצעות פיטורים) או עקיף, כך שעובדים ממוצא מסוים לא יוכלו לעבוד בעיר או באתר בנייה או עסק. הדברים נכונים לגבי עובדי הבניין כפי שהם נכונים לעובדים במקצועות אחרים", כתב.

שר הביטחון גלנט%3A "יגיעו גם שלבים נוספים למערכה%2C אני נחוש להביא לניצחון" %2F%2F צילום%3A תקשורת שר הביטחון

עוד הדגיש השר ארבל כי "דווקא בתקופה קשה זו בתולדות עמנו ובתולדות המדינה על כלל אזרחיה, חשוב לשמור על זכויות כלל אזרחי המדינה, להרגיע ולתמוך בציבור ולא לשלהב ולהסית. בין קורבנות מתקפת הטרור הרצחנית ביום שבת 7 באוקטובר ושיגורי הרקטות היו ערבים ישראלים לא מעטים. בין המצילים הגיבורים, הרופאים והאחיות שפעלו להצלת נפשות היו ערבים רבים. שומה עלינו לזכור זאת ולא להסית איש כנגד רעהו".

בתוך כך, התאחדות הקבלנים הגישה השבוע עתירה בדרישה לפתוח את אתרי הבנייה בערים רמת גן, גבעתיים ובת ים. נציגי הקבלנים הזהירו כי המשך מניעת הבנייה יביא לנזק בלתי הפיך בהיקף אסטרונומי לקבלנים, לסיכון קריסת חברות שמעסיקות עשרות אלפי ישראלים, לנזק למאות אלפי לקוחות ולפגיעה היקפית במשק, בשל סיכון המערכת הפיננסית שהעמידה אשראי בהיקף עצום לענף.

מקוניק נמסר: "פעילות אתרי הבנייה בישראל הוקפאה במספר ערים, ביניהן גם גבעתיים, וזאת עד להסדרת נהלים להסדרת עבודת אתרי הבניה ובדיקה יומית שלהם, דבר שלא תוקצב ולא הוסדר. המרקם הצפוף של גבעתיים וההתחדשות העירונית המואצת בה בשנים האחרונות הובילו לכך שאתרי בנייה רבים מצויים בצמידות למוסדות חינוך. כמו כן, רחובותיה הצרים של העיר נחסמים על ידי משאיות ומערבלי בטון, דבר המקשה על תנועת הרכבים והולכי הרגל להתנהל בשגרת חירום.

כראשי ערים, חובתנו להחזיר את תחושת הביטחון לתושבי העיר, ואנו עושים כל שביכולתנו לעמוד במשימה. עם כל הכבוד לשר הפנים, זה הדבר היחידי העומד כרגע בראש סדרי העדיפויות שלנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...