"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"בשביל מה זה טוב?!": ראש עיריית לוד הודיע על הפרדה מגדרית במזרקה - וחזר בו

לפני חודשים נחנכה מזרקה שילדי העיר השתעשעו בה בימי הקיץ החמים • ראש העיר יאיר רביבו הודיע כי מעתה יוגדרו שעות נפרדות לבנים ולבנות ועורר סערה • "זה שטח ציבורי, לא בריכה", כעסו המתנגדים • לבסוף - חזרה בה העירייה מההחלטה מעוררת המחלוקת

,עודכן
0השמעה
מזרקת המשחק בלוד. עמדה במוקד הסערה העירונית. צילום: עיריית לוד

סערת ההפרדה המגדרית במזרקה:מזרקת "שטוצרים", שבה ילדים יכולים לשחק ולהשתעשע, נחנכה לפני חודשים בודדים בלוד בעלות של מיליוני שקלים, אך כבר כעת היא עומדת במרכזה של סערה, לאחר שראש העיר יאיר רביבו הודיע על שעות נפרדות לבנים ולבנות, וחזר בו לאחר שספג מתקפה ציבורית.

בתחילת השבוע הודיע רביבו בחשבון הפייסבוק שלו כי התווספו שעות שבהן תופעל המזרקה, אך לצד זאת הודיע על שעות נפרדות. בימי ראשון ושני בין השעות 11:00 עד 14:00, כתב, יתאפשר רק לבנות לרחוץ במזרקה, ובימי שני וחמישי באותן השעות הכניסה תהיה לבנים בלבד. בימי שלישי, הוסיף, המזרקה תהיה פתוחה לציבור הכללי. כמו כן, בין השעות 16:00 ל-21:00 בכל יום, ציין, המזרקה תהיה פתוחה לכולם.

היוזמה לפתוח מזרקה ציבורית בשעות נפרדות עוררה זעם בעיר. "למה זה טוב? זו לא בריכה, זה שטח ציבורי. גם ככה אף אחד לא רוצה לבוא לפה. תוסיף גם התחרדות", זעמה אחת הגולשות. "אין היגיון בהפרדה במזרקת מים", הוסיפה אחרת. גולשים אחרים כעסו על ההודעה וקראו לנסוע למזרקה בראשון לציון הסמוכה, שבה אין הפרדה. "זה מקום ציבורי, למה לעשות הפרדה? מה יעשו חד-הוריות שיש להן גם בנים וגם בנות? פשוט בושה".
לאחר שספג ביקורת קשה, חזר בו ראש העיר, ואתמול בערב הודיע כי המזרקה תיפתח לכולם ללא הפרדה. "המזרקה תיפתח בימי ראשון עד חמישי 11:00 עד 14:00", כתב בפייסבוק.

יאיר רביבו ראש עיריית לוד (ארכיון),צילום: אורן בן חקון

מעיריית לוד נמסר בתגובה: "חשוב לנו להיות קשובים לרחשי לב הציבור. לאור הערות של רבים מתושבי העיר שזה לא מעשי לבצע הפרדה במרחב ציבורי פתוח, ולאחר מחשבה רבה, החלטנו על ביטול השעות הנפרדות כדי שכולם ייהנו מהמזרקה על בסיס של שוויון מגדרי. כולם מוזמנים לבוא וליהנות מהאטרקציה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר