נזקי השרב
43.7 מעלות בבית דגן; הכבאים נלחמים בגל שריפות בכל רחבי הארץ
בצומת קסטינה פרצה שריפה בחצר מפעל תרופות • צוותים נרחבים נלחמים במוקדים נוספים ברחבי הארץ, בין השאר: צומת שילת, טל שחר וכרם מהר"ל • כביש 4 בצפון ו-3 נחסמו לתנועה • תושבת חולון פונתה במצב בינוני עם סימני מכת חום
, עודכן

גל שריפות מצפון ועד דרום, בשל השרב הכבד. 43.7 נמדדו אחר הצהריים (שישי) בצומת בית דגן, במקומות רבים בארץ נמדדו יותר מ־40 מעלות חום.
בשל השרב הקיצוני, כוחות משטרת ישראל וצוותים נרחבים מתחנות כיבוי שונות פועלים בשעה זו (שישי) בשריפות במוקדים רבים ברחבי הארץ.
18:40: בחברת החשמל מעריכים כי הזרם יחודש ברוב הערים בתוך כשעה עד שעתיים.
18:30: הושגה שליטה על האש בבית חנן.
18:08: כביש 443 נפתח לתנועה.
17:45: החשמל מתחיל לחזור לערים ברחבי הארץ. בנתניה וברמת גן חודש הזרם.
17:30: על פי נתוני חברת נגה שמנהלת את מערכת החשמל בישראל, שיא צריכת החשמל היום הגיעה ל-12,549 מגהוואט. לשם ההשוואה, בקיץ 2022 שיא צריכת החשמל היתה 14,294 מגהוואט.
16:54: המשך דיווח שריפת קוצים במעורבות בתים וחוות סוסים בבית חנן. 15 צוותי כיבוי ממשיכים לפעול באירוע בסיוע 4 מטוסים היוצרים הגנה לקוי הבתים ומונעים את התפשטות השריפה. טרם הושגה שליטה.
16:52: הפסקות חשמל ברחבי הארץ בשל הביקוש הגדול לחשמל עקב השרב. בין השאר יש הפסקות חשמל בטבריה, מודיעין עלית, בני ברק ובערים נוספות. בחלק מהמקרים מדובר בהפסקות יזומות עקב העומס הגדול על רשת החשמל. גם בדרום יש הפסקות חשמל עקב קווי מתח שנפגעו בשריפות.
16:44: בכבאות והצלה מחוז דרום מדווחים על 103 שריפות מהבוקר: אשדוד 42, אשקלון 36,
נתיבות 6, באר שבע 18 ואילת שריפה אחת.
16:38: עדכון חסימות בעקבות שריפות. כביש 3 מצומת קריית מלאכי לצומת קסטינה בשני הכיוונים. (הפניה לכביש 40). כביש 446 מצומת חשמונאים לצומת שילת בשני הכיוונים
(הפניה לכביש 443). נפתח לתנועה כביש 4 מצומת עתלית לצומת עופר.
16:35: מספר רכבים נשרפו ברחוב זרובבל שבחיפה. לוחמי האש מנעו התפשטות של האש למבנים נוספים ורכבים שחנו קרוב ברחוב הצפוף. אין נפגעים בארוע אך נזק כבד נגרם לרכבים.
16:30: גבר בן 32 נפגע ממכת חום בפתח תקווה, מצבו בינוני. הוא פונה על ידי מד"א לבית החולים בהכרה מעורפלת.
16:15: באזור התעשייה קריית מלאכי משתולל שריפה גדולה ליד מפעל כצט, שמהווה סכנה לעסקים ולתחנת הדלק הסמוכה. מכצט נמסר: למרות הקרבה למפעל והפגיעה בגדר המפעל, הודות לשמירה קפדנית על כללי הבטיחות ובטיחות אש של הנהלת כצט ועובדיה, לא נגרם נזק למפעל או למחסניו הסמוכים והמפעל יוכל להמשיך בפעילות השוטפת לאחר סוף השבוע ללא פגיעה באספקת התרופות.
16:10: 21 צוותי כיבוי ו-6 מטוסי כיבוי פועלים כעת בשריפה בבית חנן. מספר כלי רכב נשרפו ואורוות סוסים בוערת. קיימת סכנה לבתי תושבים ולחוות סוסים נוספת. צוותי הכיבוי פועלים לבלימת האש והגנה על הבתים.
בהערכת מצב בשטח עדכן מפקד המרחב בכב"ה כי יש האטה משמעותית בהתפשטות האש, אך עדיין אין שליטה מלאה. כרגע פועלים 29 צוותים בשריפה הזו.
הכוחות נערכים לכניסה לתוך השבת, ובכל מקרה כוחות כיבוי ומשטרה יישארו במקום גם לאחר כיבוי מלא.
16:12: 15 צוותי כיבוי ו-4 מטוסי כיבוי פועלים כעת בשריפת שטח פתוח בפלמחים. נכון לעכשיו, לא קיימת סכנה לנפש או לרכוש אך קיימת סכנת התפשטות לעבר כביש 4.
14:50: שריפת חורש גדולה פרצה בחסות השרב גם באזור היישוב טל שחר הסמוך לבית שמש. שלושה מטוסי כיבוי ושישה צוותים בפיקודו של רב-רשף יורם חדד מתחנה אזורית בית שמש הוזנקו למקום. צוותי הכיבוי הצליחו לבלום את התפשטות האש למסילת הרכבת. מוקדם יותר, כוחות כב"ה ביקשו לעצור את תנועת הרכבות מכיוון שהיא מסכנת את הרכבות והנוסעים ואת לוחמי האש שנדרשים לעבוד בסמוך למסילה.
14:00: צוותי קק״ל עוסקים מהבוקר בכיבוי שרפות שפרצו ביערות קק״ל באזורים: ישוב כרם מהר"ל, יער חברת חשמל ובאזור מושב תל שחר בסיוע מטוסי כיבוי ושירותי כבאות. כביש 4 מצומת עתלית לצומת עופר בשני הכיוונים נחסם לתנועה. קק״ל חוזרים ומדגישים כי "חל איסור על הדלקת אש ביערות ויש לכבד את צו הנציב האוסר על הדלקת אש בשטחים הפתוחים וביערות קק״ל".
בעקבות השריפה, נפגעו חוטי קו מתח גבוה ונגרמו שיבושים באספקת החשמל. צוותי חברת החשמל ממתינים במקום לקבלת אישור מכב״ה כדי להתחיל בעבודות לתיקון הנזק וחידוש אספקת החשמל ליישוב.
נפגעת ממכת חום
במקביל, אישה נמצאה מעורפלת הכרה ששוכבת על אי תנועה ברחוב סוקולוב בחולון. חובשים ופרמדיקים של מד"א מעניקים טיפול רפואי ומפנים לבי"ח וולפסון אישה כבת 60 (ככל הנראה דיירת רחוב) במצב בינוני עם סימני מכת חום.
פרמדיקית מד"א יובל ממן סיפרה: "אזרחים שראו את האישה שוכבת זמן ממושך על אי התנועה ברחוב כשהיא חשופה לשמש וללא שתיה התקשרו לכוחות החירום על מנת להזעיק סיוע רפואי. היא הייתה בהכרה מעורפלת, חמה מאוד למגע ועם סימני מכת חום. הענקנו לה טיפול רפואי שכלל קירור ופינינו אותה לבית החולים כשמצבה מוגדר בינוני. בימים חמים ושרבים כמו היום חשוב להיות ערים לאנשים בקבוצות סיכון. אם האזרחים לא היו מזעיקים אותנו, האירוע הזה יכול היה להסתיים באסון".
14:00 7 צוותים של כיבוי אש בפיקודו של רשף ניסים פוני פועלים בשריפת שטחים פתוחים שהחלה בצומת שילת ובחסות הרוחות מתקדמת לעבר איזור כפר רות. הצוותים מתמודדים עם בעיות גישה לרכבים, חום כבד ורוחות עזות. מפקד האירוע פרס את הכוחות ב-2 גזרות עבודה ועיקר המאמץ הוא תיחום הבעירה תתפשט למוקדים נוספים.
13:50: בשעות האחרונות פועלים צוותי כיבוי רבים בשריפה בשטח פתוח סמוך לאליקים המתפשטת לכיוון בסיס צבאי. במקום פועלים 4 צוותי כיבוי מתחנת עפולה בסיוע צוות ממחוז חוף, זוג מטוסים מטייסת הכיבוי ״אלעד״ יחד עם יחידת מתנדבים וצוותי כיבוי מקק״ל. הכוחות פועלים במספר גזרות על מנת לבלום את התפשטות האש לאזורים נוספים. טרם הושגה שליטה על האש.



