חסימות, הפגנות וצעדות ברחבי הארץ: היום - "יום השוויון" יוצא לדרך

המוחים יפגינו מול ביתו של הרצוג ומשם יצעדו לרבנות הראשית • בהמשך הבוקר יפגינו גם מול הבקו"ם בתל השומר • בשעות הצהריים יחלו מחאות גם מול ישיבות חרדיות בבירה • הלו"ז המלא

ההפגנה בצומת הגומא (ארכיון). צילום: אמיר שושני

כל מה שצריך לדעת: הפגנות "יום השוויון" של מתנגדי הרפורמה המשפטית יתקיימו היום (חמישי) ברחבי המדינה לאורך כל שעות היום. ייערכו הפגנות ומחאות, מיצגים ואף מחאות מול ישיבות של חרדים. המשטרה נערכת לאפשר את המחאה, אך יחד עם זאת למנוע חסימות כבישים ואת שיבוש מרקם החיים.

המחאות יחלו בשעה 08:45 בהפגנה מול בית הנשיא בירושלים. בשעה 10:00 תצא צעדה מבית הנשיא לרבנות הראשית עם הארגונים "בונות אלטרנטיבה" ו"שחררו".

הפגנות מול בית הנשיא, צילום: אורן בן חקון

בשעה 10:00 בבוקר ייערך מיצג מול הבקו"ם בתל השומר ובו יוצגו אימהות עם עגלות תינוק ובתוכן ארונות קבורה עטופים בדגל ישראל. מארגני המחאה אמרו: "המיזם נועד לזעזע את הציבור על קלות הדעת וחוסר שיקול הדעת, שלפיהם ישלחו ילדים למות בקרב למול הפטור הגורף שמבקש ציבור שלם".

מחאות בחיפה ובירושלים

לקראת הצהריים צפויים להגיע לצומת עזריאלי בתל אביב אלפי מוחים. המשטרה תיערך בכוחות מתוגברים כדי לאפשר את המחאה תוך חסימת צירים. עומסי תנועה צפויים באזור. כוחות משטרת תל אביב ינסו למנוע ירידה של מפגינים לכביש ושוטרים רבים יוצבו במקום כדי למנוע זאת. אם אכן איילון ייחסם, המשטרה צפויה להפעיל מכת"זית ופרשים על מנת לפתוח את הכביש לתנועה.

בשעה 17:30 יערך "מסדר אימהות בכומתות" מול ישיבת "קול תורה" בירושלים. בחיפה תיערך בשעה 10:00 מחאת נוער וצעירים בחורב. בשעה 12:00 מחאת הייטקיסטים בצומת מת"מ. בשעה 17:00 מחאת אקדמאים ומחאת חלוקים לבנים - "אין בריאות נפש בלי דמוקרטיה" ברחבת האודיטורים.

יהיו גם מחאות מול ישיבת "קול התורה" בירושלים, צילום: גיל יוחנן

הלו"ז המלא:

07:30: מיצג "אבני הדומינו" של מחאת ההייטק ברחבת הבימה.

08:00: מחאת ההורים: הפגנות וצעדות של הורים וילדים בעשרות מוקדים ברחבי הארץ כולל הכפר הירוק, כיכר השעון ביפו ועוד.

08:00: מכללת ספיר - מחאת העוטף ומחאת הסטודנטים בהפגנה משותפת - "הבטיחו ביטחון וקידמו דיקטטורה".

08:30: מחאת הקו האדום מול בית הנשיא של האחים לנשק וארגוני המחאה בירושלים – מציבים קו אדום להידברות – מערכת משפט עצמאית.

08:30: צעדת סטודנטים ומרצים מכיכר אנטין שמחוץ לאוניברסיטת תל אביב.

09:30: מייצג "סיפורה של שפחה" מול הרבנות בתל אביב.

10:00: הפגנה ומיצג סיפורה של שפחה מול הרבנות הראשית בירושלים.

11:45: צעדת ארגוני השטח מבית המשפט בתל אביב אל מתחם שרונה וחבירה למחאת ההייטק.

11:00: הפגנת ההייטק במתחם שרונה וברחבי הארץ.

12:00: הפגנה במשכן לאומניות הבמה בבאר שבע.

17:00: צעדת סטודנטים מפארק המדע ברחובות לעבר בית המשפט בעיר.

18:00: הפגנה מול ביתו של יריב לוין במודיעין.

השתתף בהכנת הידיעה: נועם (דבול) דביר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר