"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
דעה

הפיגוע בירושלים הזכיר: הקרב הוא על הבית הלאומי

אסור לשתוק אל מול מי שמנסה לגרור את חללי צה"ל ונרצחי הטרור אל תוך מחלוקות • אלפי הנופלים במערכות ישראל הקריבו את חייהם כדי שמדינת ישראל תוסיף להתקיים

,עודכן
0השמעה
הפיגוע בי-ם, צילום: רויטרס

לעתיםנזקקת אומה דווקא לשונאיה כדי לגלות מחדש במראה אמיתות ומושכלות יסוד: המחבל שפצע אתמול, רגע לפני צפירת יום הזיכרון, חמישה עוברי אורח בירושלים, לא פעל נגד "הדמוקרטיה" הישראלית, אלא נגד יהודים באשר הם יהודים.

0_k7cloLo4IBMDMv1Dlq| השימוש בהתאם לסעיף 27 א לחוק זכויות יוצרים

אלפי הסכינאים, הדורסים והיורים, באלפי הפיגועים שפקדו אותנו כאן בעשורים האחרונים, פעלו במסגרת מלחמת השמדה שהכריזו עלינו ארגוני טרור ולאורך שנים גם רבות ממדינות ערב.

אלפי הנופלים במערכות ישראל לא הקריבו את חייהם עבור הדמוקרטיה הישראלית, אף שדמוקרטיה היא ערך חשוב (וגם ערך יהודי), אלא בפשטות, כדי להגן על הבית האישי והבית הלאומי, שלנו ושלהם; על מדינת היהודים, כדי שמדינת ישראל תוסיף להתקיים.

קטונתי מלהתווכח עם משפחות שכולות שהחליטו להיעדר היום מבתי העלמין מכיוון שבנם או בתם מסרו את חייהם ל"הגנת הדמוקרטיה" המאוימת, אבל מישהו ממחוזות המחאה דאג להדהד את ההתבטאות האומללה הזאת, עוד קודם יום הזיכרון, בתקווה שכך תועצם המחאה עוד.

אפשר להיות בעד הרפורמה, ואפשר להיות נגדה; אפשר להאמין שהדמוקרטיה בסכנה, ומותר גם לחשוב (כמוני), שלא נשקפת לה כל סכנה, ובעיקר כדאי לזכור שאפילו הדמוקרטיה היא אמצעי שנועד לקיים חברה טובה ומיטיבה יותר. אבל לומר שהנופלים מסרו את חייהם למען הדמוקרטיה?

מלחמת העצמאות והמלחמות שבאו אחריה פרצו מכיוון שהערבים רצו להשמיד את מדינת ישראל, מדינת העם היהודי. אלפי פיגועי טרור יצאו אל הפועל לאורך השנים, ואלפים נרצחו בפיגועים הללו על ידי מרצחים שהחליטו לפגוע ביהודים באשר הם יהודים.

תראו לי מכתב או יצירה של נופל, נופלת או חלל טרור, שבהם הדמוקרטיה הישראלית היא הסיפור המרכזי. תראו לי יצירה אחת של משורר, איש רוח, סופר או יוצר, שקשר לפני הטרללת האחרונה בין המחיר שמשלמת ישראל כבר שנים בקורבנות (חיילים ואזרחים) לבין הדמוקרטיה.

אם הייתה להם הזדמנות - לא היינו כאן

זה אינו הסיפור, ואסור לשתוק מול מי שמנסה לגרור את חללי צה"ל ונרצחי הטרור אל תוך המחלוקת שקורעת אותנו היום. מגיני הרובע היהודי בתש"ח, משחררי ירושלים במלחמת ששת הימים, הנופלים בקו המוצבים בתעלה, במלחמת יום הכיפורים, וגם אלה שהגנו על הצפון מקטיושות - כולם לחמו כדי שהמדינה היהודית תוכל להתקיים בביטחון ובשלום; כולם לחמו וחלק אף מסרו את חייהם כדי למנוע מהערבים ומהפלשתינים לעולל לכולנו את מה שעוללו לגיבורי הל"ה שחשו לעזרת גוש עציון הנצור בתש"ח, וכדי למנוע מאויבינו לעולל לכולנו את מה שעולל הטרור לאזרחים שחגגו את ליל הסדר במלון פארק בנתניה לפני כ־20 שנה.

אם רק הייתה לאויבינו הזדמנות - שמענו זאת מהם מאות פעמים לאורך השנים - איש מאיתנו לא היה נשאר כאן. הנופלים מסרו את חייהם כדי שלא תהיה להם הזדמנות כזאת. לא "למען הדמוקרטיה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר