לכבוד יום המודעות העולמי לאוטיזם שיחול מחר (שלישי), ביום שישי האחרון עשרות ילדים ובני נוער מרשת מערכי הדיור בית עדן ברמלה, שדרות, נתיבות והקריות, יצאו ביוזמה מרגשת לקבלת השונה בקהילה וחילקו פרחים לעוברים והשבים ברחוב, יחד עם מסר חשוב שמדבר על קבלת הייחודיות של כל אדם - ביחד.
על פי ההערכות, בעולם ישנם כ-67 מיליון איש המאובחנים על הרצף האוטיסטי. על אף הקמפיינים להעלאת המודעות לשילוב אוטיסטים בחברה ובקהילה, עדיין מתפרסמים בתקשורת מקרים רבים של ניכור ולעיתים אלימות מילולית כלפי אנשים על הרצף האוטיסטי.
במסר שחילקו הילדים נכתב: "אנחנו יודעים שאתם קצת שונים מאיתנו, אבל אנחנו לא שופטים אף אחד, כי אנחנו מאמינים שצריך לקבל כל אחד כמו שהוא. הפרח הזה הוא הדרך שלנו לגרום לכם לחייך, להתקרב ולהראות שאתם לא באמת מפחידים כמו שאנשים חושבים. בסוף כולנו בני אדם. ביום המודעות העולמי לאוטיזם, ילדי בית עדן מזמינים אותך לחגוג את הייחודיות של כל אדם, וביחד נוכל ליצור עולם של הבנה וקבלה של השונה".
רשת מערכי הדיור "בית עדן" פועלת מעל ל-25 שנה בטיפול, ליווי, וסיוע לאנשים עם מוגבלויות, בכללם אנשים על הרצף האוטיסטי ולקויות התפתחויות שונות. רשת "בית עדן" פועלת תחת תפישה של התאמת הטיפול המתאים והאישי, תוך ראיית צרכיהם האישיים של כל דייר ודיירת, בין אם בתוך המעונות ובין אם בדירות השילוב בקהילה. הדיירים המטופלים במסגרות בית עדן השונות מקבלים תמיכה ועידוד לפיתוח אישי, כמו גם עידוד ליציאה לצבא, ללימודים, לשוק העבודה ועוד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו