"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לאחר ההרס הפלשתיני: התוכנית לשיקום האתר הארכיאולוגי בסבסטיה

רשות הטבע והגנים והשרה סילמן מתכננות להסדיר את האתר הארכיאולוגי שבו שכנה בירת ממלכת ישראל, ולפתוח אותו למטיילים ישראלים • ראש מועצת שומרון: "אם לא נתעשת במהרה - המקום יימחק"

,עודכן
0השמעה
הנזק שנגרם לעתיקות באתר סבסטיה, השומרון, צילום: שומרים על הנצח

התוכנית שתעצור את הפגיעה הפלשתינית בסבסטיה: יממה לאחר הפרסום ב"ישראל היום" כי הרשות הפלשתינית סללה כביש טבעת בשטח האתר הארכיאולוגי, תוך פגיעה עצומה בעתיקות, נחשפת כעת תוכנית דרמטית של רשות הטבע והגנים, בהובלת השרה עידית סילמן.

מדובר בתוכנית שמטרתה להסדיר את האתר לאחר שנים רבות, ולפתוח אותו לכניסת מטיילים ישראלים באופן מוסדר. העלות ראשונית נאמדת בכ־6 מיליון שקלים, שימומנו על ידי המשרד להגנת הסביבה והמשרד למורשת.

"נזק שיטתי"

ביום שלישי קיימו השרים סילמן ואליהו סיור חירום בסבסטיה, ביוזמת ראש מועצת שומרון יוסי דגן, לאור הנזק הכבד שנגרם לאתר בידי הרשות הפלשתינית. הם הבהירו כי יקדמו החלטת ממשלה שתאפשר את פיתוח המקום. "הרשות פועלת בשיטתיות להרס השרידים הארכיאולוגיים המעידים על החיבור של עם ישראל לארצו", הצהירו השר אליהו והשרה סילמן.

"הרשות פועלת בשיטתיות להרס השרידים הארכיאולוגיים". יו"ר הרשות אבו מאזן,צילום: AP

דגן הבהיר: "מה שקרה כאן הוא ביזיון והפקרה של שומרון העתיקה, בירת ממלכת ישראל. אם אנחנו לא נתעשת, נתעורר, נעביר את החלטת הממשלה ונתחיל לשמור על המקום הזה - הוא יימחק".

מפרטי התוכנית החדשה שהגיעה לידי "ישראל היום" עולה כי בטווח הזמן המיידי יבוצעו כמה צעדים, שמטרתם למנוע את המשך ההרס הפלשתיני ולהחזיר את המטיילים למקום. בין היתר, ברט"ג מתכננים להפעיל פיקוח קבוע באתר באמצעות פקחים, בליווי כוח צבאי, רחפנים, מצלמות ותורן תצפית. תתקיים אכיפה נגד פלישות ותיקות וחדשות כאחד. הגורמים הממשלתיים מבינים כי הבסיס לטיפול בגן הלאומי ולעצירת ההרס ושוד העתיקות הוא כוח צבאי קבוע, שיסייע באבטחת צוות האתר, כפי שמתרחש באתר ההרודיון בגוש עציון.

התכנון לשיקום האתר

כבר בעתיד הקרוב, לפי התכנון, ייפתח האתר לביקור קבוע. ככל הנראה, בתחילה מדובר יהיה בכמה פעמים בשבוע, וכן כניסה לצורך ביצוע עבודות שימור, תחזוקה ובטיחות. הגורמים מבקשים גם להוציא צו הפקעה לאתר ולדרך הגישה בשטח C, על מנת לאפשר משילות בשטח באופן מיטבי.

מתכננים להפעיל פיקוח קבוע באופן קבוע. עמדה של רשות הטבע והגנים. ארכיון,צילום: אייל מרגולין ג'יני

במסמך העקרונות לתוכנית להחזרת הריבונות לאתר סבסטיה, סילמן ציינה כי יש להציב כוח צבאי קבוע בכניסה לאתר, להעתיק את דרך הגישה לאתר כך שלא תעבור דרך כפר סבסטיה, להפעיל את האתר עם צוות ניהול ואחזקה של רט"ג באופן קבוע, לגדר את האתר ולחברו לאמצעים אלקטרוניים.

התוכנית הנוכחית היא חלק מתוכנית למשילות סביבתית של המשרד להגנת הסביבה, שתבוא לידי ביטוי בפתיחת אתרים בנקודות קריטיות בשטחים הפתוחים ובהכשרת פארקים נוספים. התוכנית הכוללת תוצג בקרוב לציבור.

השרה סילמן הגיעה השבוע עם נציגי רט"ג לסבסטיה, ואמרה: "התוכנית מצוינת, ויחד איתם אקדם אותה מול המינהל ומשרד הביטחון. מדובר בחלק אחד מתוכנית רחבה למשילות סביבתית, שאותה אציג בקרוב, ושתכלול נוכחות והכשרה של אתרי טבע נוספים בשטחים פתוחים ובמקומות אסטרטגיים, במדינת ישראל בכלל וביו"ש בפרט".

גיא כהן, קמ"ט ברשות הטבע והגנים ובמינהל האזרחי: "נמשיך לפעול כדי לשמור על אתרי הארכיאולוגיה ואוצרות המורשת ביו"ש".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר