"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
צפו

המפכ"ל שבתאי: "טעיתי, אני מקבל ומכבד את המלצת היועמ"שית להקפאת הדחתו של אשד"

כפי שפורסם ב"ישראל היום" רנ"צ יעקב שבתאי ממשיך בתפקידו, אך כן מודה בטעותו ומקבל את הקפאת דחייתו של ניצב עמי אשד • אשמור על זכותכם החוקית למחות ולהפגין, לא אכנע לשום לחץ פוליטי בנושא"

,עודכן
0השמעה
"שבתאי לא טעה, הוא כשל בתפקידו", צילום: יוסי זליגר

כפי שפורסם ב"ישראל היום":על רקעהמחאות בארץוהביקורת הציבורית והפנימית כלפיו, מפכ"ל המשטרה רנ"צ יעקב שבתאי מסר הערב (שבת) הצהרה משמעותית לציבור ובה הודה בטעותו כשעמד מאחורי בן גביר בהחלטה להדיח את ניצב עמי אשד.

"ב-48 השעות האחרונות ערכתי עם עצמי חשבון נפש, פני לאן. למשטרת ישראל יש מפכ"ל אחד. ההנחיות לשטח הן ברורות בהתנהלות, בהפעלת מדרגי הפס"ד ושימוש באמצעים. הנחיותיי למפקדים ולשוטרים חדות וברורות - אנחנו לא רוצים לראות דם ברחובות, לא תמונה של אזרח מדמם מרימון הלם ולא אישה בת 70 אזוקה".

המפכ"ל שבתאי: "טעיתי בשיקול הדעת, בעיתוי ובדרך" // צילום: משה בן שמחון

עשרות אלפים בכיכר הבימה בת"א. הערב,צילום: ללא קרדיט
ניצב אשד בהפגנות בת"א. היום,צילום: ללא

שבתאי הוסיף ואמר: "ניתן להשתמש בכוח ובמגבלות שניתנו לנו. לגבי סבבה המינויים, לרבות מנויו של ניצב עמי אשד, מפקד מחוז תל אביב. תוכנן סבב מקיף תוך זמן קצר. בלי שום קשר למחאות המינוי המדובר היה אמור להיכנס לתוקפו לאחר חודש הרמדאן. עובדתית, אני מודה שטעיתי. טעיתי בשיקול הדעת, בעיתוי ובדרך. אני מקבל ומכבד את המלצת היועמ"שית להקפאת המינוי.

"אני מתחייב בפניכם אזרחי מדינת ישראל כי אשמור על זכותכם החוקית למחות ולהפגין, כל עוד הדבר ייעשה בגבולות החוק. לא אכנע לשום לחץ פוליטי בנושא. בנימה אישית - כל חיי הייתי לוחם ומפקד ערכי. מעולם לא נטשתי לא קרב ולא מערכה ולאחר חשיבה אין בכוונתי לעשות כך עתה.
אני נשאר על המשמרת שבה אני ניצב מזה 37 שנים ומתחייב לעשות את המיטב למען מדינת ישראל ואזרחיה".

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר יחד עם מפכ"ל המשטרה רנ"צ קובי שבתאי וראש אגף התנועה במשטרה ניצב יהודה בן עטר, במרכז השליטה הארצי של משטרת התנועה,צילום: ללא

מוקדם יותר הערב התראיין השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ב"פגוש את העיתונות" ואמר כי הדחתו של ניצב עמי אשד תיכנס לתוקפה רק לאחר חודש הרמדאן. בכך יישר בן גביר קו עם המפכ"ל שאמר דברים דומים מוקדם יותר היוםכפי שפורסם ב"ישראל היום".

"מעולם לא ברחתי"

מוקדם יותר היום הודה שבתאי בשיחות סגורות כי עיתוי הדחת ניצב עמי אשד על רקע המחאה נגד הרפורמה המשפטית ו"יום ההתנגדות" השבוע, היה בעייתי. ל"ישראל היום" נודע כי בשיחה שקיים עם מקורביוהתייחס לסערת הדחתו של מפקד מחוז תל אביבמתפקידו.

המפכ"ל יעקב שבתאי על פעילות השוטרים בהפגנות// צילום: דוברות המשטרה

"גדלתי על ערכים שאני משמר עד היום. חלקם זה להודות בטעות. אני לא מתכוון להתפטר, שירתתי 37 שנים במערכות הביטחון השתתפתי בהמון קרבות, מעולם לא ברחתי, אבל טעויות עשיתי", אמר המפכ"ל בדיונים פנימיים עם גורמים במשטרה.על רקע מפגן התמיכה שנערך לכבוד ניצב אשד, המפכ"ל מצר על עיתוי ההודעה על שהתפרשה כהדחה של אשד שנסיבותיהם פוליטיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר