"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
במקום יוקמו דירות ושטחי מסחר: לא תאמינו איך כלא 6 נראה היום
בית הסוהר, שהוקם באמצע שנות ה-50, ייהרס לחלוטין • מהמקום, שלא תמיד היה לו שם טוב לתנאי הכליאה בו, פונו כבר אלפי דונמים • הכלא החדש הועתק לבית ליד • ראש אגף ההנדסה והבינוי במשרד הביטחון: "הכלא החדש תואם את צורכי צה"ל"
הצורך בקרקע לבנייה הכריע. כלא 6 | צילום: הרצי שפירא
צפו

במקום יוקמו דירות ושטחי מסחר: לא תאמינו איך כלא 6 נראה היום

בית הסוהר, שהוקם באמצע שנות ה-50, ייהרס לחלוטין • מהמקום, שלא תמיד היה לו שם טוב לתנאי הכליאה בו, פונו כבר אלפי דונמים • הכלא החדש הועתק לבית ליד • ראש אגף ההנדסה והבינוי במשרד הביטחון: "הכלא החדש תואם את צורכי צה"ל"

אסף גולן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

כחלק ממדיניות משרד הביטחון להוצאת מחנות צה"ל מאזורי הביקוש, החל אגף ההנדסה והבינוי בפינוי מחנה "כלא 6", שהועתק לאחרונה למשכנו החדש בקומפלקס "נווה צדק" שבבית ליד. תחתיו צפויים להיבנות דירות חדשות ושטחי מסחר ותעסוקה.

כלא 6 הוקם בשנת 1956 בין עתלית לבין חיפה, על הריסות משטרת המנדט. את הרעיון להקים את כלא 6 הגה הקצין יעקב מרקוביץ', אחרי שבדק את מצבם המידרדר של ארבעת בתי הסוהר שהיו קיימים (לטענתו, התנאים בהם היו משתפרים אילו היה פוחת בהם מספר האסירים, א"ג).

לא שם טוב לתנאי כליאה. כלא 6, צילום: משה שי

אלוף־משנה יוסף פרסמן, מפקד חיל המשטרה הצבאית, לחץ בעקבות זאת לבנות את המתקן, והוא לבסוף נבנה בשנת 1956 במהלך מלחמת סיני. המתחם, שבמרכזו מצודת טגארט בריטית, הפך עם השנים למיתולוגיה בצה"ל.

פינוי סופי

בכלא היו ארבע פלוגות: פלוגה א' - פלוגה פתוחה לאסירים קלים; פלוגה ב' - פלוגה סגורה; פלוגה ג' - הקשה והסגורה ביותר בכלא, שהכילה אסירים שהורשעו בגניבה, בסחר ובשימוש בסמים ואף בהריגה; ופלוגה 600 - פלוגת הנשים.

כך המקום נראה היום. כלא 6 אחרי הריסה, צילום: דוברות משרד הביטחון

נציין שלא תמיד היה שם טוב לתנאי הכליאה בכלא 6, ולאורך השנים התפרסמו תלונות בנוגע ליחס שקיבלו האסירים מהסוהרים, שהיו בסך הכל חיילים בני גילם.

הכלא פונה סופית וננטש בשנה שעברה וכעת הוא יפונה לחלוטין. עבודות הפינוי כוללות הסרת כ־8,500 מ"ר של מבנים וכ־12 אלף מ"ר של תשתיות. המבנה הבריטי המיועד לשימור לא יינזק.

סמנכ"ל וראש אגף ההנדסה והבינוי במשרד הביטחון, ארז כהן: "פינוי כלא 6 והעתקתו למחנה חדש ומתקדם בבית ליד, שתואם את צורכי צה"ל, הם חלק ממהלך שיווק והעתקת מחנות צה"ל (שוה"ם), שמוביל משרד הביטחון עם משרדי ראש הממשלה, האוצר ורשות מקרקעי ישראל. במסגרתו כבר פינתה מערכת הביטחון אלפי דונמים באזורי הביקוש, שעליהם מוקמים בימים אלה אלפי דירות חדשות, לצד שטחי מסחר ותעסוקה".

כך המקום נראה בהקמתו. כלא 6, צילום: דובר צה"ל, באדיבות ארכיון צה"ל ומערכת הביטחון

מרד האסירים המפורסם

אחד האירועים המוכרים ביותר שהתחולל בכלא 6 הוא מרד האסירים שהתחולל ביום שבת 9 באוגוסט 1997. המרד פרץ בפלוגת אסירים ג', פלוגת האסירים הקשים, בשל תנאי הכליאה המחפירים לטענתם.

את המרד הוביל גדעון מרטין. בעזרת אסירים נוספים הם השתלטו על חדר האוכל ולכדו בהדרגה את כל המד"כים והסמלים שנכחו בפלוגה. למרות שנחתם עמם הסכם לפיו יקבלו תנאי כליאה טובים יותר תמורת שיחרור בני הערובה, הוא בוטל חד־צדדית ומנהיגי המרד קיבלו עונשים גדולים יותר והועברו לבית סוהר אזרחי. ואולם, בעקבות הפעולה נערכו שינויים במבנים של בתי הסוהר הצבאיים, ובתנאיהם של מדריכי הכלא והאסירים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...