תיעוד מטריד: צעירים בדואים משחקים בתחמושת עם ילד קטן

איפה המשילות? כמעט מדי יום מצלמים את עצמם צעירים בדואים כשהם מתעסקים באמל"ח ויורים בנשק חי • למרות התפיסות והמעצרים שמבצעת המשטרה - נראה כי היא לא מצליחה למגר את התופעה

צעירים ממוצא בדואי תיעדו את עצמם עם כלי נשק ותחמושת ברכבם ליד תחנת המשטרה בתל שבע // שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

צעירים ממוצא בדואי תיעדו את עצמם היום (שישי) עם כלי נשק ותחמושת בתוך רכבם ליד תחנת המשטרה בתל שבע. בתיעוד אף נראה כיצד מביאים לילד קטן, שאינו יושב כיסא המותאם לגילו, מחסנית של כדורים.

שוטרים בכביש 406 סמוך לבאר שבע (ארכיון), צילום: דודו גרינשפן

התופעה אינה חדשה, כמעט מדי יום צעירים בדואים מצלמים את עצמם בסיטואציות כאלה ואחרות בהן הם נצפים לא אחת - יורים ואוחזים ומשתמשים בנשק חי כאילו מדובר בצעצוע.

הם במקרים רבים הם אף משדרים בשידור חי ברשתות החברתיות את הנעשה. נדמה כי לא רק שאין משילות וחוק בדרום בכלל ובנגב בפרט, אלא גם שהתפיסות והמעצרים שמבצעת המשטרה, לא מצליחים למנוע את התופעה. רק לפני שלושה ימים נעצר צעיר בדואי אחרי שסרטון שבו הוא נצפה - הפך לוויראלי.

נשק שהחרימה המשטרה באחד המבצעים בנגב (ארכיון), צילום: דוברות המשטרה

רק בסוף השבוע שעבר צעיר תיעד עצמו יורה ברובה M-16 במהלך נסיעה. הסרטון שודר בטיקטוק בלייב בעמוד האישי הצעיר. בסרטון רואים כיצד הוא נוסע לצד הנהג ויורה מתוך המכונית באזור חולי בנגב. אין מדובר באירוע חריג, באזור זה מועלים סירטונים דומים בהם נראים צעירים מתעדים עצמם יורים להנאתם מנזק אוטומטי בשטחים פתוחים כמעט על בסיס שבועי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר