בית המשפט העליון הודיע, תחת ביקורת נוקבת, כי הוא נעתר לבקשת המדינה לדחות את תשובתה מדוע לא יפונה המאחז הפלשתיני חאן אל-אחמר.
בחודש שעבר הגיע המועד שבו קבע בג"ץ כי על המדינה להשיב מדוע לא פעלה לפינוי המאחז הבדואי בסמוך לירושלים, כפי שהתחייבה בהליכים משפטיים בעשור האחרון. בתשובה ביקשה המדינה הארכה נוספת, שמינית במספר, בטענה כי לא ניתן לעסוק בסוגיה בתקופת ממשלת מעבר, אף על פי שבדיונים קודמים טענה כי חל התקדמות משמעותית בגיבוש מתווה מוסכם לפינוי".
בית המשפט העליון, בהרכב בראשות השופט סולברג, השיב היום למדינה, כינה את בקשת ההארכה "חריגה" והביע מורת רוח, מהימשכות התהליך, וקבע תאריך חדש לתשובת המדינה – 1 בפברואר 2023 – שלושה חודשים לאחר הבחירות לכנסת.
"לנוכח העובדה שהכנסת ה-24 התפזרה לפני גמר תקופת כהונתה, והממשלה המכהנת בעת הזאת היא 'ממשלה יוצאת', אין לנו אלא להעתר לבקשה, חרף חריגותה, ובמידה לא מבוטלת למורת רוחנו. ניתנת אפוא בזאת ארכה להגשת תצהיר התשובה מטעם משיבי המדינה, עד ליום 2023.2.1, קרי, שלושה חודשים מיום הבחירות", נמסר.
בתנועת רגבים תוקפים בחריפות את גרירת הרגליים של הממשלה. "ממשלת המעבר מסוגלת לחתום על הסכם גז היסטורי ועל מינוי בכירים, אך אינה מסוגלת להשיב על שאלה פשוטה: מדוע מאחז בלתי חוקי שכבר הוכרע בבית המשפט העליון שוב ושוב שדינו להיהרס, עדיין עומד על תילו" אמר מאיר דויטש, מנכ"ל רגבים: "בחסות המחדל המתמשך עברייני הבנייה ממשיכים להרחיב ולפתח את המאחז ועוד עשרות "חאן אל-אחמרים" צצים בכל מרחב E1. הממשלה מוכיחה שוב שהיא לא יודעת לשמור על האינטרסים הלאומיים של מדינת ישראל."
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו