מתן צינמן בן ה-6 הוא ההרוג בתאונה בבנימין; אימו: "איבדתי את בני לטרור"

על פי העדויות והתחקור בשטח, נהגת ערבייה השתוללה על הכביש, יצאה לעקיפה מסוכנת על פס לבן ופגעה חזיתית במכונית משפחת צינמן • האם העידה: "האטתי את הנסיעה אך הרכב הפלשתיני האיץ, ההתנגשות הייתה במהירות עצומה" • ראש מועצה אזורית בנימין, ישראל גנץ: "ישראל נוהגת ביו"ש כחצר האחורית, ללא אכיפה"

מתן על רקע זירת התאונה, צילום: מוקד בנימין

"מתן הקטן נקטף מאיתנו": בתאונת דרכים שאירעה בשעות אחר הצהרים (רביעי) ליד צומת מעלה לבונה, נהרג מתן צינמן בן ה-6 מהיישוב שבות רחל שבבנימין. מתן היה אמור לעלות לכיתה א'.

על פי העדויות והתחקור בשטח, נהגת ערבייה השתוללה על הכביש, יצאה לעקיפה מסוכנת על פס לבן ופגעה חזיתית במכונית משפחת צינמן. במכונית נסעו האם וארבעת ילדיה, כולם פונו במצבי פציעה שונים לבתי החולים בירושלים. 

חובש מד"א מתייחס לתאונה הקשה בבנימין // קרדיט: תיעוד מבצעי מד"א

אם המשפחה רבקה צינמן שנהגה ברכב עם ילדיה סיפרה בבית החולים: "נסענו בכביש 60 בדרך למפגש משפחתי באריאל. לפתע דהר מולי רכב פלשתיני בצבע לבן שהגיח מהנתיב ממול.

"האטתי את הנסיעה אך הרכב הפלשתיני האיץ. הבנתי שהוא הולך להיכנס בי חזיתית ולא הצלחתי לעצור. ההתנגשות היתה במהירות עצומה. איבדתי את מתן שלי לטרור ערבי בכביש", היא אמרה.

משפחת צינמן משבות רחל. מתן ז"ל, מצד שמאל, צילום: באדיבות המשפחה

הצוותים המקצועיים של מועצה אזורית בנימין והיישוב שבות רחל מטפלים בצרכי המשפחה והקהילה. עובדים סוציאליים מלווים את בני המשפחה בבתי החולים השונים. ראש המועצה ישראל גנץ מסר: "אבל כבד נפל עלינו. מתן הקטן נקטף מאיתנו בחטף. אנחנו עוטפים את המשפחה ואת היישוב שבות רחל בשעה הקשה הזאת. זהו אירוע נורא שנעשה על ידי בני עוולה ערבים, שמשתוללים על הכבישים לאחר שמדינת ישראל נוהגת ביו"ש כחצר האחורית, ללא אכיפה".

השתתף בהכנת הידיעה: יורי ילון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר