כ-90 אחוזים מהישראלים טוענים שהם פועלים למען הסביבה | צילום: הרצי שפירא

66% מאזרחי ישראל טוענים: הממשלה לא פועלת מספיק למען איכות הסביבה

מכון גיאוקרטוגרפיה ערך סקר שלפיו 61% מהישראלים מודאגים ממשבר האקלים והשפעתו על החברה האנושית • כ-90 אחוזים מעידים שהם פועלים למען שמירת הסביבה • 64% מהנשאלים העידו כי צמצמו את השימוש בפלסטיק

מכון גיאוקרטוגרפיה ערך סקר שתוצאותיו הסקר מגלות כי בניגוד לסברה שהישראלי הממוצע עסוק בכאן ובעכשיו ופחות מגלה עניין בנושאים עתידיים, תחום הסביבה ושינוי האקלים מטריד אותו מאוד והוא גם אקטיבית ממש פועל כדי לצמצם את ההשפעה השלילית שלו כפרט על הסביבה.

הסקר חושף כי 61% מהישראלים מודאגים ממשבר האקלים והשפעתו על החברה האנושית ו-89% מהישראלים מעידים שהם מבצעים פעולות יומיומיות למען שמירה על איכות הסביבה.

השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג. הממשלה לא עושה מספיק, צילום: אורן בן חקון

כשהנסקרים נשאלו באיזו מידה משבר האקלים והשפעותיו על החברה האנושית מדאיגים אותם, השיבו 61% כי הם די מדאיגים, 15% ציינו כי הם מדאיגים מאוד. במילים אחרות 76 אחוז מהציבור מודאגים או מודאגים מאוד ממשבר האקלים. נתון זה גם מסביר מדוע הציבור ביקורתי יחסית בנוגע לפעולות הממשלה בתחום כאשר במענה לשאלה על תפקוד הממשלה ביחס למשבר האקלים ענו 66% מהנשאלים כי ממשלת ישראל אינה עושה מספיק למען השמירה על איכות הסביבה.

רוב הציבור בישראל דורש פעילות משמעותית יותר למען הסביבה, צילום: קוקו

נתון מעניין מהסקר מגלה כי למילה ממחצית הישראלים מוכנים לשלם יותר על מוצרים ידידותיים לסביבה. 55% מהנסקרים העידו כי באופן עקרוני יהיו מוכנים לשלם מחיר גבוה יותר בעבור מוצרים ידידותיים לסביבה: 10% הצהירו כי הם בטוח יסכימו ו- 45% הצהירו כי הם חושבים שיסכימו לשלם יותר על מוצרים אלה. מנגד, 12% הודו כי הם בטוחים שלא יסכימו לשלם יותר ו- 35% הודו כי הם סבורים שלא יסכימו לשלם יותר על מוצרים ידידותיים לסביבה.

הציבור פעיל משמעותית בשמירה על הסביבה

בכל הנוגע לשאלה ומה אתם עושים בשביל הכדור? מתברר שהציבור עושה הרבה מאוד. 64% מהאנשים צמצמו את השימוש בפלסטיק חד פעמי, 58% מהמשיבים ציינו כי הם מפרידים פסולת למחזור ופועלים אקטיבית למען חיסכון בצריכת אנרגיה.
נתון משמח העולה מתוצאות הסקר מעלה כי 86% מהישראלים מבצעים באופן יומיומי יותר מפעולה אחת למען השמירה על איכות הסביבה.

נתון מעניין נוסף שעולה מתוצאות הסקר מראה כי 74% מכלל הציבור בישראל היו רוצים לעשות יותר למען הסביבה כשהחסמים העיקריים המונעים מהם לעשות כך הם בעיקר חוסר בזמן (47%) ובכסף (44%). הסקר נערך במהלך חודש מאי 2022 על-ידי מכון המחקר גיאוקרטוגרפיה ביוזמת מותג מוצרי החשמל הבינלאומי Beko בקרב 512 גברים ונשים, בגילי 18 ומעלה, המהווים מדגם ארצי ומייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל, המחוברים לאינטרנט.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...