"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
"ארי שביט ניסה לקרב אותי לנשיקה"
בת הזוג לשעבר של בתו של העיתונאי סיפרה על האירוע שקרה "60 שניות בערך, באמצע הלילה בתל אביב" • שביט: "אין בין מה שאירע לבין התיאור ולא כלום"
ארי שביט // צילום ארכיון: יוסי זליגר

"ארי שביט ניסה לקרב אותי לנשיקה"

בת הזוג לשעבר של בתו של העיתונאי סיפרה על האירוע שקרה "60 שניות בערך, באמצע הלילה בתל אביב" • שביט: "אין בין מה שאירע לבין התיאור ולא כלום"

,עודכן

לאחר שהואשם לפני כשנתיים בהטרדה מינית על ידי העיתונאית דניאל ברין, העיתונאי ארי שביט מסתבך שוב. בתגובה לראיון של שביט בסוף השבוע בעיתון "הארץ", חשפה בת הזוג לשעבר של בתו אורית, כישביט הטריד גם אותה.

במכתב שפורסם באתר "המקום הכי חם בגיהנום" בעילום שם,היא חושפת את הפרטים, ומספרת ששביט נעל את אצבעותיו על העורף שלה, עיסה אותו איתן, והתאמץ לקרב את גופה אליו לנשיקה.

במכתב כתבה: " שישים שניות בערך, אמצע הלילה, תל אביב. הוא הקפיץ אותי הביתה, אנחנו עומדים ברחוב. שישים שניות הוא נעל את האצבעות שלו על העורף שלי, עיסה אותו איתן, והזרוע מתאמצת לקרב את הגוף המאובן שלי אליו, לנשיקה. לראשונה הבנתי איך פועלת התגובה הגופנית הזו, שהפכה למטפורה, 'להשתין במכנסיים'.

"לא הייתה נשיקה. לא היה כלום, בעצם. מה היה? פרשנות. הוא מתייאש ומקרב אותי אליו, למה שכינה אחר כך "(בסך הכל) חיבוק אבהי", וברגע שהמגע היחיד על גופי היה אך ורק של המכנסיים הלוחצים על בטן מתהפכת, שאלתי חלושות, "למה?"

הוא התעשת כמו פנתר. תוך רגע עשה משפט שדה, ובמשך חמישים דקות הוא שכנע אותי בו זמנית שבדיתי סיטואציה, שפיתיתי אותו, שאני מושכת, שאני מוערכת, שאני שקרנית, שנדבר על זה באור יום, שלא נדבר בכלל, שניפרד כידידים, שנמשיך כאן. הזכרתי לו שאני בת הזוג של הבת שלו. "זה לא מה שאני הבנתי", הוא רעם בשאננות, "את בת הזוג לשעבר. לא הייתי מתחיל עם בת זוג של חבר אם הייתי יודע שהם עדיין יחד.

אז לא סיפרתי, כי פחדתי, וכי רציתי את טובתה של בתו שאני אוהבת בכל לבי. לא סיפרתי והנחתי, התרכזתי באבל ובהחלמתי שלי. גם כאשר לפני שנה וחצי, המעגל הקרוב שלי שצף שוב ודחק בי לספר את אשר כל כך הכביד עלי. נותרתי עם מסך טלוויזיה המאיר את קלסתרו באורות ניאון, עם עיתונים יומיים ועם תקשורת מקוונת, מכוונת. שביט, שמאמין באמת ובתמים במהפך שהתחולל בו, מבקש מאיתנו לסלוח לו. זאת, במחיר הצפת הפרשה, כלומר במחיר כאבה המחודש של משפחתו היקרה לו מכל. לו רק היה מתרכז בה, באבל שלה ובהחלמתו שלו, מתוך הבנה שכעת יוכלו כולם להתחיל מחדש אך קצת אחרת, ייתכן שלא הייתי צריכה לגולל שוב ולהסביר בפומבי את המובן מאליו".

בתגובה שפורסמה גם היא באתר "המקום הכי חם בגיהנום", מסר ארי שביט: "בת הזוג לשעבר של בתי, חושבת שאני צריך להיעלם לנצח. עמדתה קיצונית וחסרת הלימה. כאשר עשיתי טעויות ביחס לנשים צעירות לקחתי אחריות מלאה. התנצלתי, השעיתי את עצמי, הפקתי לקחים. עברתי ואני עדיין עובר תהליך של תיקון, ואולם המקרה המתואר שונה לחלוטין. אין בין מה שאירע לבין התיאור ולא כלום. הגרסה משתנה ומתפתחת. לא לפתתי את עורפה, לא ניסיתי לנשקה, לא היו לי כוונות בלתי ראויות ביחס אליה. כיוון שמדובר בחייה האישיים של בתי לא אפרט מעבר לכך".

העיתונאית דניאל בירין: "שביט אחז בעורפי והציע לי לעלות לחדר המלון שלו"

כזכור, לפני כשנתיים חשפה העיתונאית דניאל ברין מעיתון ה- "Jewish Journal" במאמר כי פגשה את שביט לשם ראיון על ספר שכתב. היא תיארה מפגש בין השניים ב־2014, שבמהלכו שביט רכן לכיוונה, אחז בעורפה והציע לה לעלות לחדר המלון שלו. "אנחנו לא חייבים לשכב. אני רק רוצה לתת לך חיבוק", צוטט במאמרה.

בתגובה לטענות ולסערה שהתרחשה, שביט הגיש את התפטרותו מעיתון "הארץ" וערוץ 10. בהודעת ההתפטרות כתב כי הוא החליט לקחת פסק זמן ולהקדיש יותר זמן למשפחתו.

"אני מתבייש על הטעויות הקשות שעשיתי ביחסיי לאנשים בכלל ולנשים בפרט. אני מתבייש שלא נהגתי כהלכה באשתי ובילדיי. אני מתבייש בהשלכות של המעשים שעשיתי", כתב שביט והוסיף, "בימים האחרונים הבנתי שלקיתי בעיוורון. במשך שנים לא הבנתי על מה מדברים כשמדברים על גברים פריבילגיים שלא רואים את הנזק שהם גורמים לאחרים. עכשיו אני מתחיל להבין".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו