סלקום מסרה טלפון ללקוחה אחרת - ותפצה בעשרות אלפים

עו"ד תום שנפ, שייצג את התובעת, טען כי הטלפון נמסר לצד שלישי ללא הסכמתה וידיעתה, בעוד סלקום הסתירה זאת ממנה במשך כמה ימים ובכך מנעה ממנה את האפשרות למזער את נזקיה • מנגד, החברה טענה שמדובר במקרה מצער של טעות אנוש

סלקום, צילום: יהושע יוסף

סלקום תשלם 34.5 אלף שקלים, כולל שכ"ט עו"ד, כפיצוי ללקוחה שמסרה את הטלפון שלה לתיקון, וגילתה לתדהמתה כעבור כמה ימים כי הוא נמסר ללקוחה אחרת, מבלי שהיא יודעה בדבר.

עפ"י התביעה, התובעת מסרה את מכשיר הטלפון הנייד שלה לתיקון במרכז השירות. לאחר שהטלפון הנייד תוקן ע"י החברה, התבקשה התובעת להגיע למרכז השירות על מנת לאסוף אותו. אלא שלמחרת, כאשר התובעת הגיעה אל הנתבעת, נמסר לה כי הטלפון הנייד עדיין לא חזר מתיקון, והיא התבקשה להגיע במועד אחר. בהמשך, בעקבות שיחה טלפונית של הצד השלישי אל בעלה של התובעת, התברר כי סלקום מסרה את מכשיר טלפון הנייד של התובעת עם פרטיה לצד השלישי, וכי הוא מצוי ברשותו כמה ימים.

עו"ד תום שנפ, שייצג את התובעת, טען כי הנתבעת מסרה את מכשירה הנייד לצד השלישי ללא הסכמתה וידיעתה. הנתבעת הסתירה זאת מהתובעת במשך כמה ימים, ומנעה ממנה את האפשרות למזער את נזקיה. רק לאחר שהתובעת עימתה את הנתבעת בדברים אלה - היא הודתה במחדלה. התובעת טענה כי במסירת טלפון הנייד שלה לצד השלישי, חשפה הנתבעת את פרטי התובעת המצויים במכשיר טלפון הנייד, לרבות תמונות, גישה לחשבונות בנק וכרטיסי אשראי, התכתבויות פרטיות ועוד.

מנגד, החברה טענה כי מדובר במקרה מצער של טעות אנוש, שלא גרמה כל נזק לתובעת. עוד הכחישה כי פגעה בפרטיות התובעת ואת הטענה לרשלנות ולהפרת הסכם.

השופט כתב כי פעולות סלקום "עולות כדי רשלנות חמורה, אשר בכל מקרה מהווה חריג לחסינות, גם אילו קיומה היה מוכח".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר