כתב אישום הוגש היום (חמישי) נגד פרופסור אריה לוין בן ה-64, החשוד בביצוע עבירות מין בשתי קטינות ושלוש נשים, אחת מהן היא קרובת משפחתו. לנאשם יוחסו עבירות של אינוס, אינוס במרמה ואינוס קטינה שטרם מלאו לה 16, עבירות של מעשה מגונה בין היתר בקטינה ומעשה מגונה במרמה.
על פי כתב האישום שהוגש על ידי עו"ד הדס פתל וקורל שריג – פאפו, הנאשם ביצע עבירות מין בארבע ממטופלותיו. בין היתר, בטענת שווא שמדובר בבדיקות וטיפולים רפואיים הנדרשים לטיפול במחלתן. בנוסף, הנאשם אנס את אימו של אחד ממטופליו הקטינים, באמצעות החדרת אצבע לאיבר מינה, אשר הגיעה למשרדו לאסוף מסמכים השייכים לבנה.
באחד מהמקרים המתוארים בכתב האישום טיפל הנאשם בקטינה בת כ - 12, במהלך הביקורים ביצע הנאשם בקטינה מעשים מגונים וכן בעל אותה (באמצעות אצבעותיו); במקרה אחר, ביקש הנאשם, ששימש כראש מחלקה, ממטופלת בת כ 16, אשר טופלה על ידי רופא אחר במחלקה, להיכנס אליו לבדיקה. לאחר שהורה לקטינה להתפשט ביצע בה בדיקה רקטלית ובעל אותה במרמה (באמצעות אצבעותיו).
בנוסף, הנאשם ביצע מעשים מגונים בשתי מטופלות נוספת בין היתר נגע באיבר מינן ובחזה שלהן עת היו על מיטת המטופלים ולאחת מהן בתום הטיפול הכניס את ידו מתחת לחולצתה, נישק את החזה שלה, נצמד אליה בעוד איבר מינו זקור ועוד.
במקביל הגישה הפרקליטות בקשה לאיסור עיסוק וקביעת תנאים מגבילים בין היתר במטרה לאסור על הנאשם לעסוק ברפואה, להתקרב לבית החולים וולפסון ועוד. במסגרת הבקשה ציינו עו"ד פתל ושריג - פאפו: "המעשים בוצעו על ידי המשיב תוך ניצול חמור של האמון שנתנו בו המתלוננות ובני משפחותיהן, התלות המוחלטת של המתלוננות, תמימותן ופערי הידע.
כן ניצל המשיב את הצורך במגע ובבדיקה פיזית במסגרת הטיפול במחלתן של המתלוננות ואת היותן חסרות אונים בעודן חשופות לחלוטין בפניו. חומר הראיות מלמד כי המשיב ביצע את המעשים במתלוננות בעודן מצויות בנקודת שפל בחייהן, כאשר חלקן נלחמו על חייהן או על חיי יקיריהן".
נזכיר כי בחודש יולי האחרון פתחה המשטרה בחקירת פרופ' לוין, רופא בכיר בתחום הגסטרואנטרולגיה, בחשד לביצוע עבירות מין במטופלת במהלך טיפולים רפואיים.
על פי החשד, האירועים החלו עשר שנים קודם התלונה, כאשר המתלוננת הייתה קטינה והם נמשכו כשנתיים.
בעקבות התלונה, המשטרה פתחה בחקירה סמויה, במהלכה הצליחו לאתר נשים נוספות שהעידו כי ביצע בהן עבירות מין בהיותן מטופלות שלו. על פי החשד, העבירות בוצעו באצטלה של אבחון רפואי ייחודי ודאגה לבריאותן של הקורבנות. בחלק מהתלונות, חלה התיישנות על המקרים בשל חלוף הזמן מביצועם לכאורה.
עם מעצרו של החשוד באוקטובר הפכה החקירה לגלויה, מעצרו הוארך מעת לעת עד לשחרורו למעצר בית. בדצמבר החשוד נעצר פעם נוספת בעקבות תלונה שהוגשה ע"י קטינה, בגין מעשה שבוצע חודשים ספורים קודם לכן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו