"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הפרקליטות לא תערער: סיגלית חיימוביץ' תשוחרר מהכלא
רוצחת הנער אסף שטיירמן תשוחרר מהכלא לאחר שריצתה יותר משני שליש מ-24 שנות המאסר שנגזרו עליה • בהחלטה של ועדת השחרורים לקיצור עונשה נכתב: "היא הביעה חרטה כנה"
סיגלית חיימוביץ'-כהן // צילום: אריק סולטן

הפרקליטות לא תערער: סיגלית חיימוביץ' תשוחרר מהכלא

רוצחת הנער אסף שטיירמן תשוחרר מהכלא לאחר שריצתה יותר משני שליש מ-24 שנות המאסר שנגזרו עליה • בהחלטה של ועדת השחרורים לקיצור עונשה נכתב: "היא הביעה חרטה כנה"

אבי כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

פרקליטות מחוז מרכז החליטה היום (שלישי) שלא לערער על החלטת וועדת השחרורים של הנהלת בתי המשפט לשחרר את סיגלית חיימוביץ-כהן שהורשעה ברצח הנער אסף שטיירמן. חיימוביץ שריצתה יותר משני שליש מ-24 שנות המאסר שנגזרו עליה, ככל הנראה תשוחרר מהכלא, עוד היום.

כזכור, ועדת השחרורים של הנהלת בתי המשפט בבית הסוהר איילון החליטה להקדים את שחרורה של סיגלית חיימוביץ', לאחר שריצתה קצת פחות מ־21 שנות מאסר.

חיימוביץ' הגישה בקשה לשחרור מוקדם כבר באוקטובר 2018, אך זו נדחתה. בסוף שורה של ערעורים שהגיעו עד לבית המשפט העליון בקשתה נדחתה באופן סופי. בחודש יוני 2020 הגישה חיימוביץ' בקשה נוספת לשחרור מוקדם וגם זו נדחתה, ובפברואר השנה הגישה שוב בקשה לשחרור מוקדם - שבסופו של דבר התקבלה.

חיימוביץ' בבית המשפט, צילום: טל כהן (ארכיון)

בהחלטת הוועדה נכתב בין היתר: "כלל גורמי הטיפול, ללא יוצאים מן הכלל, מחמיאים לאסירה על הדרך השיקומית המאוד משמעותית שעשתה, וכן על השינוי התודעתי המעמיק שעברה. אנו מתרשמים שלאסירה גבולות פנימיים מופנמים, אשר מאפשרים לה לנהל אורח חיים תקין ומיטבי. התרשמנו שהאסירה מתנהלת מול גורמי הטיפול באופן כנה וגלוי, ולכן אנו סבורים שהיא לא זקוקה למעטפת אינטנסיבית - וכי היא יכולה לתפקד היטב בצורה מסוימת של עצמאות".

עוד כתבו חברי הוועדה כי "נתנו דעתנו לכך שהאסירה הביעה חרטה כנה, והיטיבה להגדיר את אופן ההתבוננות שלה על מעשיה השפלים והחמורים, באופן המלמד על חרטה אמיתית וכנה. התרשמנו מחרטה היוצאת מעומק הלב ולא כזו הנאמרת מן השפה אל החוץ, כדי לרצות מאן דהו על מנת להחניף או להשיג את השחרור".

שטיירמן ז"ל, צילום: מתוך הסרט "רצח ללא מניע"

שטיירמן ז"ל נרצח באכזריות בדצמבר 1996 כשהוא בן 18 על ידה ועל ידי רעי חורב, שניהם בני 17 בזמן ביצוע המעשה. השניים הובילו את שטיירמן לחורשה, תקפו אותו ללא סיבה ממשית בפגיונות, חנקו אותו והלמו בראשו באמצעות אבנים גדולות כדי לוודא את מותו.

סיפור הרצח, שהסעיר את המדינה, נפתר אחרי פחות מארבע שנים, כשהעמידו את השניים לדין. בגזר הדין נכתב כי "היה זה רצח לשם רצח. מעשה רשעות אכזרי ונתעב לשמו - ללא מניע, ללא זיק של הגיון, ללא קנטור, ללא כל סיבה נראית לעין, ללא רגש של חמלה, וללא היסוס של חרטה. ככה סתם, בערבו של יום, בשכונה פסטורלית של עיר. כנגד מי שחצה באקראי את דרכם של הנאשמים באותה עת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...