"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לאחר 28 שנים: פנמה הסגירה לישראל אסיר נמלט

יוסי בן ארי, שהורשע בשנת 1993 בגין הברחת 4.9 ק"ג הרואין, נעצר בשדה התעופה בפנמה סיטי בדרכו לקולומביה • הוא נידון במקור ל-12 שנות מאסר והצליח להימלט בעת חופשה מהכלא • היום הוא נחת בישראל והועבר לידי שב"ס

,עודכן
0השמעה
28 שנים של בריחה הגיעו לסיומן, אילוסטרציה, צילום: יהושע יוסף

מרדף של כמעט שלושה עשורים הסתיים:פנמה הסגירה היום (רביעי) לישראל את יוסי בן ארי (בן הרוש), אסיר שנמלט לפני 28 שנים ממאסר בן 12 שנה שנגזר עליו על-ידי בית המשפט המחוזי בתל-אביב, זאת לאחר שהורשע ביבוא של 4.9 ק״ג הרואין מהולנד לישראל.

בשנת 1993, זמן מה לאחר תחילת ריצוי מאסרו, יצא בן ארי לחופשה במהלכה נמלט מהארץ. לימים, התברר כי השתקע בפרגוואי תחת השם רון גמליאל ואף התאזרח באותה מדינה. לאורך השנים פעלו חטיבת המודיעין באגף החקירות והמודיעין של משטרת ישראל והמחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה, במישור הגלוי והסמוי, ללא לאות על-מנת לאתרו ולהשיבו לריצוי המאסר בישראל.

ב-18 לאוגוסט השנה, נעצר בן ארי בשדה התעופה בפנמה סיטי בו עצר לחניית ביניים בדרכו לקולומביה. עוד באותו לילה שיגרו הרשויות בישראל לרשויות אכיפת החוק בפנמה בקשה להארכת מעצרו של בן-ארי לצורך הסגרה. ימים ספורים אחרי שנעתר בית המשפט הפנמי לבקשה והאריך את מעצרו ב-60 ימים, הסכים בן ארי להסגרתו, וזו הושלמה היום עם נחיתתו בישראל ומסירתו לידי שב״ס.

יצוין כי זו אינה הסגרתו הראשונה של בן ארי. בשנת 1989, עם הפיכת החקירה נגדו לגלויה, נמלט בן ארי מהארץ. לימים, נתפס בארה"ב והוסגר לישראל לצורך העמדתו לדין כאמור. שיתוף הפעולה המוצלח בין המדור המבצעי במשטרה למחלקה הבינלאומית הביא להסגרתו של העבריין לאחר כשלושים שנים של בריחה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר