"מי שלא יבחר ביבי, אני אז..ן אותו": תקף פעילי דמוקרטים

מה שהחל כאירוע תמיכה במפלגה בשוהם הפך, לפי כתב האישום, למתקפה אלימה • צעיר בן 19 נאשם כי חטף שלט, שבר אותו והיכה באמצעות המקל שלושה פעילים, ירק לעברם והטיח קסדה באחת מהם • כשדרשו ממנו לעזוב, איים: "שמאלנים, אינשאללה ירצחו את כל המשפחה שלכם"

תיעוד מחולון: פעיל מפלגת "הדמוקרטים" הותקף באגרופים מחוץ לקלפי , מתוך עמוד ה-X של דניאל עמרם
תיעוד מחולון: פעיל מפלגת "הדמוקרטים" הותקף באגרופים מחוץ לקלפי | צילום: מתוך עמוד ה-X של דניאל עמרם

שלט שנחטף והפך לכלי תקיפה, יריקות ואיומים ברצח בני משפחה: כך, לפי כתב האישום, הסתיים מפגש של פעילי מפלגת הדמוקרטים בשוהם, ימים ספורים לפני הבחירות. צעיר בן 19 ממושב חדיד נאשם כי תקף כמה מהפעילים באמצעות מקל של שלט, הטיח קסדה באחת מהם ואיים על הנוכחים: "מי שלא יבחר ביבי אני אז..ן אותו". שלוחת התביעות של מרחב שרון הגישה נגדו כתב אישום לבית משפט השלום בפתח תקווה, המייחס לו עבירות תקיפה, איומים והיזק לרכוש במזיד.

תוריד את הכיפה בן ז***": פעילי הדמוקרטים הותקפו בירושלים (ארכיון)

מכתב האישום עולה כי ב-21 באוקטובר התאספו כמה פעילים של מפלגת הדמוקרטים בכיכר ברבור בשוהם, כשהם נושאים שלטים של המפלגה. בשלב מסוים הגיע למקום הנאשם כשהוא רכוב על קורקינט חשמלי ולראשו קסדה, והחל להתעמת עם הפעילים ולקלל אותם. במהלך העימות חטף שלט מידיו של אחד הפעילים, שבר את המקל שתמך בו והיכה באמצעותו שלושה מהנוכחים. לאחר מכן השליך את המקל לעברם.

בהמשך, על פי האישום, התעמת הצעיר עם פעיל נוסף וירק בפניו, תוך שהוא מאיים על שאר הנוכחים. כשהפעילים דרשו ממנו לעזוב את המקום, הפנה לעברם אצבע משולשת וקרא: "שמאלנים, אינשאללה ירצחו את כל המשפחה שלכם". לאחר מכן ירק לעבר אחד הפעילים, הסיר את הקסדה מראשו והטיח אותה באחת הפעילות.

פעילי הדמוקרטים שהגיעו עם דוכן לשוק התקווה הותקפו באלימות קשה (ארכיון)

נגד הצעיר הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של תקיפה הגורמת חבלה של ממש, תקיפה סתם, איומים והיזק לרכוש במזיד. בכתב האישום נכתב כי הנאשם תקף כמה מהפעילים, גרם לחבלות לשניים מהם, איים על המתלוננים והזיק במכוון לשלט שבו אחזו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר