עשרות שופטים חדשים, בלי תגבור כוח אדם: עובדי בתי המשפט בדרך לשביתה?

סכסוך עבודה הוכרז בעקבות מחלוקת בין נציגות עובדי בתי המשפט להנהלה • במוקד: עומס גובר על הקלדניות והמזכירות על רקע סבב מינויים של שופטים, וטענות מצד ועד העובדים על איומים על עובדים שמחו

2,400 עובדים מוחים. קלדנית בבית משפט העליון (למצולמת אין קשר לנאמר בכתבה) , אורן בן חקון
2,400 עובדים מוחים. קלדנית בבית משפט העליון (למצולמת אין קשר לנאמר בכתבה) | צילום: אורן בן חקון

כ-2,400 עובדי הנהלת בתי המשפט נכללים בסכסוך עבודה שהוכרז בעקבות מחלוקות בין נציגות העובדים להנהלה בנוגע לעומסי העבודה, לשינויים ארגוניים ולתנאי ההעסקה. בנציגות העובדים אומרים כי טרם הוחלט אילו צעדים ארגוניים יינקטו, אך גם האפשרות של שביתה נשקלת.

בהודעה על סכסוך העבודה, שעליה חתום יו"ר הסתדרות עובדי המדינה, עו"ד אופיר אלקלעי, צוין כי החל מ-8 בנובמבר ניתן יהיה לנקוט צעדים ארגוניים.

מנדלבליט מגיע לבית המשפט להעיד במשפט נתניהו // השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

אחד ממוקדי המחלוקת נוגע למינוי עשרות שופטים חדשים, שלטענת העובדים לא לווה בתוספת מספקת של כוח אדם מנהלי. לדבריהם, בעבר מינוי שופט לווה בהקצאת עוזר משפטי וקלדנית, לצד תגבור עובדי המזכירות, ואילו כיום נדרשים העובדים הקיימים לתת מענה לצרכים הגדלים.

בנציגות העובדים טוענים גם כי קלדניות שבעבר הוצמדו לשופטים מסוימים מועברות כיום בין שופטים בהתאם לצורכי המערכת. במסמכי סכסוך העבודה נטען כי מינוי השופטים החדשים יצר עומסים משמעותיים, מבלי שהייתה היערכות מספקת להשלכותיו על עובדי הנהלת בתי המשפט.

היערכות לא נכונה? נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית | צילום: ללא

מחלוקת נוספת נוגעת לשינויים ארגוניים שמקדמת ההנהלה. לטענת הנציגות, הסתדרות עובדי המדינה והוועד חתמו עם ההנהלה על הסכם קיבוצי שנועד להסדיר רפורמה, אך חלק מהשינויים מיושמים ללא התייעצות עם נציגות העובדים וללא הסכמתה.

אחד האירועים שהחריפו את המחלוקת התרחש בבית המשפט המחוזי בלוד. לפי נציגות העובדים, קלדניות עזבו קבוצת ווטסאפ חדשה שנפתחה בהשתתפות מנהלי מדורים, במחאה על שינוי ארגוני. בעקבות זאת, לטענת הנציגות, זומנו 23 קלדניות לשימועים.

במסמכי הסכסוך נטען גם כי עובדים נתקלים באיומים בזימונים לשימוע וכי ההנהלה פועלת לשינוי מעמדו של ועד העובדים. טענות נוספות נוגעות לתוכנית להעביר את בית משפט השלום ברחוב ויצמן בתל אביב למשכן חלופי זמני. לטענת הנציגות, המהלך מקודם ללא הידברות עם ההסתדרות, אף שיש לו השלכות על העובדים ועל תנאי העסקתם.

מדוברות הרשות השופטת נמסר: "ביום 25.10.26 הוגשה ליו"ר הסתדרות עובדי המדינה, עו"ד אופיר אלקלעי, בקשה לקבלת אישור לסכסוך עבודה בהנהלת בתי המשפט. בעת הזו ומבלי להתייחס לגופם של הדברים האמורים בבקשה, הנהלת בתי המשפט לא תגיב בנושא".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר