האם התנגדה, הרשם הכריע: זה התנאי לאב שצבר חוב מזונות

רשם ההוצאה לפועל דחה את בקשת האב לביטול צו עיכוב היציאה מהארץ לפני הגעתו לביקור מולדת לאחר שצבר חוב מזונות • הוא הציב תנאי מחמיר של תשלום 70 אלף שקל והעמדת ערב: "לא יעלה על הדעת כי תבוטלנה ההגבלות"

גירושים בשדה התעופה. אילוסטרציה , GettyImages
גירושים בשדה התעופה. אילוסטרציה | צילום: GettyImages

אב המתגורר בארצות הברית שצבר חוב מזונות של 220 אלף שקל יוכל לצאת מישראל לאחר ביקורו רק אם ישלם 70 אלף שקל במזומן ויעמיד ערב להבטחת התשלומים העתידיים. כך קבע רשם ההוצאה לפועל לאחר שהאב ביקש לבטל את צו העיכוב נגדו.

חובות מעבר לים

האב, בן 50 שחי בארצות הברית עם משפחתו החדשה ועובד כשליח, תכנן להגיע לישראל כדי לחדש את תעודת הזהות שלו ולבקר קרובים. אולם הוא חשש כי צו עיכוב יציאה מהארץ שהוצא נגדו בגין חוב מזונות בסך 220 אלף שקל ימנע ממנו לשוב לביתו. הוא פנה להוצאה לפועל וביקש להסיר את ההגבלות, כשהוא טוען שמצבו הכלכלי, המסתכם בהכנסה של 4,000 דולר בחודש, לא מאפשר לו לשלם סכום משמעותי לכיסוי חוב העבר.

מערכות יחסים זוגיות אהבה בגידה קשר גירושים דייט | צילום: istockphoto

התנגדות האם

גרושתו, המגדלת את ילדיהם הקטינים בישראל, התנגדה בתוקף. לטענתה, האב משלם סכומים חלקיים ובאופן לא סדיר. תיק ההוצאה לפועל נגדו נפתח ב-2022, ומאז הוא אמור להעביר 4,923 שקל מדי חודש עבור דמי מזונות, מדור, חינוך וכלכלה של הילדים. הרשם ניר שפר קבע כי האב לא סיפק הוכחות מספקות למצבו הכלכלי בארצות הברית ולא הגיש מסמכים מתורגמים כנדרש. "לא יעלה על הדעת כי תבוטלנה ההגבלות על בסיס תשלומי החייב שאינם בהתאם להחלטת הרשם או להסכם הנטען", הדגיש שפר בהחלטתו.

מחיר החופש

ההחלטה מבהירה כי מטרת ההגבלות היא גביית החוב ולא ענישה. הרשם פסק כי כדי לבטל את צו העיכוב והגבלת הדרכון, על האב להעביר 70 אלף שקל לכיסוי חלק מחוב העבר ולספק ערב שיבטיח את תשלום המזונות השוטפים בעתיד. "ערב טוב יכול לקדם את הגבייה, לתמרץ את החייב לעמוד בתשלומים השוטפים ולהקל משמעותית על הזוכה", ציין הרשם והוסיף כי הערב לא יידרש לשלם את חוב העבר. אם האב יגיע לישראל ללא יכולת לעמוד בתנאים אלה, הוא יוכל לבקש דיון בנוכחות שני הצדדים לבחינה מחודשת של מצבו, בכפוף להצגת מסמכים מתורגמים מלאים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר